Egy hónap alatt több mint 37 ezerszer utaztak a közbringákkal

Forrás: MTI

 2020. április 16. 11:53

A 100 forintos havidíjért megvásárolható MOL Bubi-bérlet bevezetése, március 16. óta több mint 37 ezer alkalommal vették igénybe a közbringákat, s a felhasználók mintegy 60 százaléka újonnan regisztrált a rendszerbe – tájékoztatott a Budapesti Közlekedési Központ.

A BKK közleménye szerint a fővárosi közösségi közlekedés hagyományos járművein az utasszám körülbelül a tizedére esett vissza, de sokan választják alternatívaként, illetve a „hagyományos” közösségi közlekedés kiegészítéseként a biciklizést.

A 100 forintos MOL Bubi és az online regisztráció bevezetése óta a közbringarendszer majdnem 4500 új ügyfelet tudhat magáénak.

Március 16. óta több mint 37 ezer alkalommal vették fel a 157 fővárosi gyűjtőállomáson a 2071 bringa valamelyikét.

A kedvezményes MOL Bubi-bérlet bevezetése óta a felhasználók mintegy 60 százaléka újonnan regisztrált a rendszerbe

Fotó: bkk.hu/infografika

Az elmúlt évek azonos időszakát tekintve az utazások száma a tavalyi és a tavalyelőtti adatokat is mintegy húsz százalékkal felülmúlja.

Írtak arról is, hogy a járványveszély idején különösen ajánlott az aktív közlekedési módok használata, hiszen a mozgás hozzájárul a szív- és érrendszeri betegségek kialakulási kockázatának csökkentéséhez, az immunrendszer erősítéséhez és a mentális egészség megőrzéséhez.

A járványveszély idején a bringákat és a gyűjtőállomásokat is a szokásosnál sűrűbben fertőtlenítik, hozzátéve: érdemes a kezet is fertőtleníteni utazás előtt-után, és kesztyűt használni.