Egy tévésorozat hatása a légiközlekedésre

Forrás: turizmus.com

 2019. január 20. 12:37

A svéd környezetben játszódó német sorozat, az Inga Lindström annyira népszerű Németországban és Ausztriában, hogy járatot indítanak a turisták számának megugrására számítva.

Az Inga Lindström című sorozat 2004 óta látható a német televízióban, és alkalmanként 5-6 millióan nézik.  Minden jelenet svéd tájakon játszódik, főként Stockholmban, Nyköpingben és Sörmland különböző településein. A sorozat fordulatos, romantikus és többnyire vonzó képet fest Svédországról. Májusban Norrköpingben egy nagy német stáb kezdi majd meg az új epizódok rögzítését.

A sorozat nemcsak Németországban, de Ausztriában is nagyon népszerű, ezért a turistaforgalom komoly növekedésére apellálva a Laudamotion légitársaság március 31-tőlhetente két járatot indít Stockholm Skavsta és Düsseldorf között. Az új vonal a légitársaság European City Shuttle szolgáltatás csokorjának része. Egy Airbus A320 repül majd a két város között.

A Laudamotion azt reméli, sokan akarják majd felkeresni a népszerű filmsorozat helyszíneit

Fotó: turizmus.com

Bár Skavsta nem tartozik a legnagyobb nemzetközi svéd légikikötők közé, a repülésügyi és turisztikai szakemberek szerint a Stockholmtól délre fekvő, festői szigetvilágáról híres táj önmagában is turisztikai vonzerő lehet.

 



Kapcsolódó cikkek

Ünnepel az airBaltic

2018. október 04.