Egy valóra vált álom: repülj Amerikába 100 euróért!

Forrás: turizmus.com

 2015. október 26. 17:05

Sokáig elképzelhetetlen lett volna, hogy valaki 999 svéd koronáért, azaz 100 euróért utazzon el Észak-Amerikába. Ám most megtört a jég.

Egy hónapja volt a svédországi premierje az izlandi fapados légitársaságnak, a Wow Air-nek. A svédországi városok és a Reykjavík közötti forgalom mellett, ez a légitársaság olcsó jegyeket kínál Észak-Amerikába is. Már 999 koronától (kb. 100 euró) lehet repülőjegyet venni az észak-amerikai kontinensre, egy útra.

A Wow Air-nek az izlandi fővárosban van a székhelye, de jelen vannak Koppenhágában és Londonban is és most már Svédországban is.

A gépek a Västerås melletti repülőtérről indulnak Reykjavíkon keresztül, ahonnan átszállás nélkül repülnek Bostonba, illetve a  Baltimore és Washington DC között lévő nemzetközi repülőtérre – írja a Travel News. Västerås repülőtere 100 km-re van Stockholmtól, ahonnan a svéd fővárosból vonattal és busszal lehet eljutni, körülbelül másfél óra alatt.

A csak odaúti jegy Washington DC-be és Bostonba 999 korona. Aki ezekből a városokból Reykjavíkba akar eljutni, annak 699 koronát kell fizetni egy útra, tehát még kevesebb. Ezekben az összegekben nincs benne az étel és ital a repülőn, és a bőrönd feladás költsége sem. Csak egy ötkilós kézi poggyász fér bele a tarifába, de bizonyára lesznek olyan utasok, főleg fiatalok, akiket ez sem zavar, és boldogan szállnak fel a gépre, hiszen még a zsebpénzükből is meg tudják spórolni az út árát.

Tavasszal négy járat indul egy héten Västeråsról, nyilatkozta Skúli Mogenset, a Wow Air igazgatója.

Nemsokára két újabb amerikai desztinációt is nyilvánosságra fognak hozni, amelyek keleti partiak, de erről csak annyit mondott az igazgató, hogy egyik sem New York.