Egyesíthetik a nyomozásokat a Green Holidays ügyében

Forrás: turizmus.com

 2017. augusztus 17. 17:56

A rendőrség összevonhatja a Green Holidays csődje miatt indult nyomozásokat, derül ki Polt Péter legfőbb ügyész válaszából, amelyet Heringes Anita szocialista képviselő írásbeli kérdésére adott.
Polt Péter azt írja, hogy július 3-án jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt rendeltek el nyomozást, majd házkutatást is tartottak és nagy terjedelmű okirati bizonyítékokat szereztek be, illetve számos tanút hallgattak ki – olvasható az Index által közzétett válaszban.

Tájékoztatása szerint az utazásszervező cég kárt szenvedett ügyfelei más nyomozóhatóságok előtt is büntetőeljárásokat kezdeményeztek, a Budapesti Rendőr-főkapitányság ezért az ország valamennyi nyomozószervétől tájékoztatást kért az üggyel kapcsolatos büntetőeljárásokról, és a válaszok tartalmától függően intézkedni fognak a párhuzamos nyomozások egyesítéséről.

Mint írja, az elkövető személyének felderítése is a nyomozás feladata, a jelenleg rendelkezésre álló bizonyítékok azonban a gyanúsítotti kihallgatás megalapozásához még nem elegendőek.

A legfőbb ügyész válaszából az is kiderül, hogy a cég ügyfeleit ért teljes kár még nem ismert, és a Green Holidays számlájáról 25 millió forintot foglalt le a nyomozó hatóság.