Egyéves turisztikai fejlesztési menedzser-képzés indul a BCE-en

Forrás: turizmus.com

 2020. július 30. 14:00

Egyéves, levelező munkarendű, ösztöndíjas Turisztikai fejlesztési menedzser szakirányú továbbképzés és szakközgazdász-képzés indul a Budapesti Corvinus Egyetemen.

A BCE Turizmus Továbbképző és Kutatóközpont által immár negyedik alkalommal indított szakirányú továbbképzések a legkorszerűbb turizmus, marketing, menedzsment szemléletet közvetítik a hallgatók felé.

Az oktatásban részt vesznek a Corvinus Egyetem oktatói mellett a turizmus szakma legkiválóbb szakemberei, köztük a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány munkatársai.

A képzések két félévesek, levelező munkarendűek. Kéthetente péntek délután és szombaton, blokkosított rendszerben folyik az oktatás.

Tandíj: 440.000 Ft/félév

A jelentkező hallgató szakmai önéletrajz és motivációs levél alapján pályázhat a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány ösztöndíjára, amely fedezi egy félév tandíját.

A képzés elvégzését követően a közgazdászok szakközgazdász oklevelet kapnak, minden más egyetemi vagy főiskolai végzettséggel rendelkezők turisztikai fejlesztési menedzserek lesznek.

A program szakmai tartalmával kapcsolatban a szakfelelős ad tájékoztatást:

Szakfelelős: Dr. Jászberényi Melinda egyetemi docens
(jaszberenyi@uni-corvinus.com)

A cél olyan turisztikai menedzserek képzése, akik gyorsan és kreatívan tudnak alkalmazkodni a változásokhoz.

E képzés keretében a végzettek alkalmasak lesznek:

  • A modern turizmus követelményein alapuló önálló elemzések, piacfelmérések elkészítésére, azok gazdasági elemzésére. Ezek a kompetenciák elengedhetetlenek lesznek mindazokban a pozíciókban, ahol a fejlesztési tervek készülnek, az államigazgatásban, illetve a fejlesztési ügynökségeknél.
  • Fejlesztési projektek irányítására, a részletek kidolgozására. Ezen képesség nélkülözhetetlen lesz a desztinációk komplex fejlesztésénél, a fejlesztési ügynökségek középvezetői pozícióiban, illetve a desztinációs marketingszervezeteknél.
  • Államigazgatás dolgozójaként képes lesz feltérképezni a fejlesztéseket
  • hátráltató szabályozásokat, eljárásokat, és javaslatokat tud megfogalmazni ezek feloldására.
  • Önkormányzatok felelőseként koordinálni a területükön tervezett turisztikai fejlesztésekhez szükséges szabályozásokat, tevékenységeket.
  • Szállodaipari vezetőként kompetenciát szerez új fejlesztési projektek
  • kidolgozására, megvalósítására.
  • Turisztikai szolgáltatók fejlesztési vezetőjeként a kínálat modernizálásában, a fejlesztési projektek irányításában lesz nélkülözhetetlen.
  • Sportlétesítmények menedzsereként a létesítmények turisztikai hasznosításra, kapcsolódó rendezvények szervezésére, szervezési feladatok menedzselésére.

 

A képzéssel és jelentkezéssel kapcsolatban további információt BCE weboldalán találnak.

Szak indítása: 2020. szeptember.

Jelentkezés: 2020. augusztus 31.

Pótjelentkezés: 2020. szeptember 15.

(X)