Egyiptom felfüggeszti a nemzetközi légi közlekedést

Forrás: turizmus.com

 2020. március 16. 18:31

Egyiptom március 19-től kezdődően (várhatóan március 31-ig) felfüggeszti a nemzetközi légi járatok közlekedését. Ez érinti az üdülőjáratokat, így az ETI chartereit is.

Az egyiptomi kormány döntéséről és annak várható következményeiről az ETI körlevélben értesítette viszonteladó partnereit.

Mint írják, Hurghadán tartózkodó utasaik március 18-án, szerdán érkeznek haza a Fly Egypt charterével, Sharm el-Sheikh-ről pedig már korábban visszatért minden utasuk.

A tavaszra tervezett ETI-charterjáratok indulása a friss rendelkezés értelmében a következőképp változik:

  • Budapest-Hurghada április 3-ig törölve (első induló járat: április 10.).
  • Budapest-Sharm el-Sheikh április 26-ig törölve (első indulás: május 01.)
  • Budapest-Marsa Alam április 16-ig törölve (első indulás: április 23.).

Grand Makadi Hotel, Hurghada

Fotó: ETI

A fenti járatok kapcsán lehetőség van a következőkre:

  1. Átfoglalás a meglévő szerződés lényeges elemeinek – szálloda, turnus, indulási reptér, úti cél, időpont – módosításával;
  2. Utazási szerződés kötbérmentes felmondása, a teljes befizetett összeg visszatérítésével az utazási szerződésben foglalt teljes csomagár 120%-ának megfelelő utalvány igénylésére, amely felhasználható 2021. október 31-ig történő utazás alkalmával, bármely ETI – Red Sea Hotels-foglalás esetén, bármely indulási időszakra.

Osztrák indulások (április 3-ig) esetén szintén a fenti lehetőségek érvényesek. Minden más (a fentieken kívüli) indulás kapcsán az érvényben lévő ÁSZF rendelkezései az irányadóak – tájékoztatott az ETI.

Az iroda vezetője, Kerekes Gábor arra is felhívja a figyelmet, hogy a rendkívüli helyzet ellenére a teljes nyári magyarországi indulású árualap foglalható.