Egyiptom és a Maldív-szigetek is elfogadja a magyar védettségi igazolványt

Szerző: Fucskó Hajnalka

Forrás: turizmus.com

 2021. november 27. 11:08

Két újabb országgal jelentett be megállapodást a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról Szijjártó Péter.

Bármilyen variáns is jelenik meg, mindenki egyetért abban, hogy oltással lehet a legjobban védekezni, ezért is örülünk, hogy az oltási akcióhét sikeres – mondta a közösségi oldalára szombaton feltöltött videóban a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter arról beszélt, szeretnének a beoltottaknak abban segíteni, hogy mielőbb visszakapják a korábbi életüket, ennek pedig része az utazás is. Eddig 22 országgal kötöttünk megállapodást a vakcinaigazolások kölcsönös elfogadásáról és ennek alapján a szabad utazásról. Most két újabb országgal zártuk le a tárgyalásokat. Egyiptommal és a Maldív-szigetekkel is megállapodtunk arról, hogy kölcsönösen elismerjük a vakcinaigazolásokat. Mindazok, akiket már legalább kétszer beoltottak, karantén és tesztkötelezettség nélkül utazhatnak országaink között – jelentette be.

A Hasszán-szultán mecset Kairóban. Keddtől szabadon utazhatnak a beoltottak Egyiptomba

Fotó: 123rf.com

Egyiptommal kedden lép életbe a megállapodás. Azonban arra figyelni kell, hogy a 6-18 év közötti oltatlan gyerekeknek be kell mutatniuk egy negatív tesztigazolást. A 6 év alattiak szabadon utazhatnak Egyiptomba, ugyanúgy, ahogy a 18 év feletti beoltott magyarok is.

A Maldív-szigetekkel szerdán lép életbe a megállapodás. Itt egyszerűbb a helyzet : 18 év felett vakcinaigazolással, 18 év alatt szabadon lehet utazni – részletezte a miniszter.

Korábban megírtuk, hogy a Wizz Air decembertől közvetlen járatot indít Egyiptom egyik legnépszerűbb üdülővárosába, Hurghadába, de az ország fontos úti cél a kiutaztató irodák számára is.

Magyarország korábban az alábbi országokkal kötött kétoldalú megállapodást a védettségi igazolások kölcsönös elismeréséről:  Albánia, Bahrein, Ciprus, Csehország, Észak-Macedónia, Georgia/Grúzia, Horvátország, India, Kazahsztán, Kirgizisztán, Marokkó, Moldova, Mongólia, Montenegró, San Marino, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország, Ukrajna, Üzbegisztán, Zöld-foki Köztársaság.