Egymást segítik az utazási irodák az árvíz sújtotta Németországban

Forrás: turizmus.com

 2021. július 19. 19:09

A Németország nyugati és délkeleti részén pusztító árvíz utazási irodai helyiségeket is elöntött. A szakma segélyakciókat szervez az érintettek megsegítésére.

Németországban a legutóbbi hírek szerint már több mint 160 halottja van a múlt heti heves esőzéseket követő áradásoknak, az anyagi károkat pedig még megbecsülni sem lehet. Az árvíz utazási irodai helyiségeket is megsemmisített Rajna-vidék-Pfalzban, Észak-Rajna-Vesztfáliában, valamint a Bajorország délkeleti részén található Berchtesgadener Landban.

Hétfőn még nem lehetett tudni, hány ügynökséget érint a katasztrófa. Az üzleti partnerek egyelőre próbálták elérni az árvíz által elöntött településeken található irodákat, amit többek között az is megnehezített, hogy sok, katasztrófa sújtotta területen nem volt áram és internet – írja a touristik-aktuell.de.

Az irodák megsegítésére közben elkezdtek segélyakciókat szervezni. A TUI Travel Star már pénteken bejelentette, hogy létre akar hozni egy adománygyűjtő számlát, amelyre maga 20 000 eurót fizet be.

A Reise vor9 szerint egy lipcsei utazásszervező, az LMX Touristik egy max. 100 000 eurós segélyalap létrehozásáról tett bejelentést.

Képünk illusztráció. A németországi áradásokban állítólag számos utazási ügynökség is érintett

Fotó: 123rf.com

A független ügynökségeket tömörítő VUSR utazási irodai szövetség is létrehozott egy bankszámlát az árvízkárosult irodák adományai számára. A szövetség elnöke, Marija Linnhoff maga is érintett a katasztrófában.

A TUI a Facebook-oldalán azt írja, hogy gyorsan és nem bürokratikus módon, ingyenesen az érintett irodák rendelkezésére tud bocsátani irodabútorokat – használt, de jó állapotban lévő asztalokat, pultba és váróba beállítható székeket, polcokat és katalógusállványokat – a saját készletéből. De az RTK és a Reiseland-csoport is kész bútorokat juttatni az ügynökirodáknak.

„Utazási irodák segítenek utazási irodáknak (2021-es árvíz)” elnevezéssel egy Facebook-csoport is alakult, amelynek hétfő reggel 600 tagja volt. A csoport ugyancsak az elárasztott utazási irodáknak érkező támogatásokat koordinálja, a tagok többek között irodai bútorokat, irodaszereket és műszaki berendezéseket ajánlanak fel az érintett ügynökségeknek.