Egymillió utas a balatoni kompokon

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 21. 15:53

A tavalyinál két nappal korábban, már augusztus 21-én elérte a Balatoni Hajózási Zrt. kompjáratainak személyforgalma az egymilliót.

Alig egy héttel ezelőtt számoltunk be arról, hogy elérte a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) személyhajóinak forgalma a félmilliós álomhatárt. Ma újabb bejelentés érkezett a vállalattól: az idei évben augusztus 21-én elérte a BAHART a bűvös egymilliós utasszámot a balatoni kompokon

Kora délután egy szerencsés nyertest köszöntöttek a Balaton közepén. Csak a Kossuth Lajos komp fedélzetén derült fény a szerencsés utas kilétére. Vass Dávid és barátai a kompon vehették át a 100.000 Ft értékű BAHART Joker Kártyát Kollár József vezérigazgatótól.

Az egymilliomodik utas köszöntése a tavalyi évhez képest 2 nappal korábban történt, hiszen az egyébként kiemelkedő forgalmat hozó 2018-as évhez viszonyítva, ha csak kismértékben is, de mind a szállított utasok és gépjárművek, mind a kerékpárok száma tovább emelkedett a tavalyi év azonos időszakához képest.

„A Balatoni Hajózási Zrt. kompközlekedés szolgáltatását Szántódrév és Tihanyrév között tavaly éves szinten több mint 1.274.000 utas vette igénybe, mely még a 2017-es kimagasló rekordévet (1.146.000 főt) is túlszárnyalta.

A Kossuth komp

Fotó: BAHART

A BAHART 2019-ben ismét kiemelkedő forgalomra számít a kompközlekedés esetében. Mindenképpen bizakodásra ad okot, hogy idén még korábban lépte át a komputasok száma az egymilliót, mint 2018-ban. Mindez azt jelenti számokban kifejezve, hogy augusztus 21-ig nagyságrendileg 12.000 fővel, 1,5%-kal több utast, 9.000 db-bal, 3%-kal több járművet és 4.000 db-bal, 6%-kal több kerékpárt szállítottak a kompok Szántódrév és Tihanyrév között 2018 azonos időszakához képest. Ez számokban kifejezve összesen 1.000.000 utast, 305.000 járművet és közel 66.000 kerékpárt jelent. A személyhajózást tekintve is bizakodók vagyunk a forgalom alakulását figyelve, hiszen a múlt héten már elérte Társaságunk a félmilliós utasszámot a személyhajóinkon” – mondta el Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.

„A kompközlekedés az év mind a 365 napján üzemel, egész évben szállítjuk utasainkat kompjaink fedélzetén a Balaton északi és déli partja között. Hasonlóan a személyhajózáshoz a kompok esetében is a nyári hónapok jelentik az igazi terhelést, hiszen egyetlen júliusi vagy augusztusi napon nagyságrendileg minimum megegyező, de inkább lényegesen nagyobb számban veszik igénybe utasaink a szolgáltatást, mint télen egy teljes hónap alatt. A nyári hónapokban akár 17-18 ezer főt is szállítanak a kompok egyetlen nap alatt. Az eddigi rekord augusztus 18-án volt, amikor is 18.530 utast szállítottak kompjaink” – tudtuk meg Dónucz Lászlótól, a Balatoni Hajózási Zrt. értékesítési és forgalmi igazgatójától.

A kompok szeptember 1-ig közlekednek főidényi menetrend szerint.