Egynapos sztrájkra készülnek a hétvégén az olasz vasutasok

 2014. április 10. 16:17

Huszonnégy órás sztrájkra készülnek az olasz vasutasok Piemonte tartományban április 12-én 21 órától április 13-án 21 óráig, emiatt vonatkimaradásokra, járatrövidülésekre és késésekre kell számítani - közölte a Mávinform csütörtökön az MTI-vel az olasz vasúttól kapott tájékoztatás alapján.

Magyarországról bécsi átszállással lehet eljutni vonattal Olaszországba, az ottani járatokat érinti majd a 24 órás munkabeszüntetés.

A Mávinform azt javasolja az utasoknak, hogy olaszországi utazásuk megkezdése előtt a közlekedésről érdeklődjenek a nemzetközi tudakozónál, vagy a MÁVDIREKT 40-49-49-49-es telefonszámán.

 

A Mávinform arra hívja fel a figyelmet, hogy az utasok az előreváltott jegyekkel lemondhatnak az utazásról, mennyiben ezt nem teszik, szükség esetén a jegyeik záradékolásáról (igazoltatásáról) külföldön gondoskodjanak. A jegyek visszatérítését az utasok a jegykiadó ország ezzel megbízott jegykiadó helyein, általában a nemzetközi pénztáraknál kérhetik.

A MÁV-START a Magyarországon váltott jegyeket, ülőhelyjegyeket, valamint az egyéb helybiztosításokat kezelési költség levonása nélkül visszatéríti az utasoknak, vagy más időpontra érvényesíti a menetjegyet - közölte a Mávinform.