Egyre kiegyenlítettebb éves szinten a légiközlekedés

Forrás: turizmus.com

 2017. október 26. 11:57

Folyamatosan zárkóznak fel a téli hónapok, a korábban kiugró nyári hónapok mellé – mondta el Kurucz László, a Budapest Airport helyettes szóvivője a Trend FM turizmus.com című műsorában.

Az idei szeptember újabb utasrekordot hozott a budapesti reptérnek:  erősebb volt utasszám tekintetében, mint a tavaly nyári hónapok bármelyike és csak kicsit maradt el az idei nyári hónapoktól. Ez is jól mutatja, hogy egyre kiegyenlítettebb éves szinten a légi közlekedés. Április óta egy millió fölött van a havi utasszám – tette hozzá Kurucz László. Idén januárban az utasszám közel elérte a 2012 augusztusi eredményt.

A forgalom növekedési ütemét kiszolgálandó indították el 2016-ban a BUD 2020 fejlesztési programot, melynek számos eleme közül talán a leglátványosabb az új, 220 méter hosszú utasmóló, mely a 2B terminálhoz kapcsolódik, a beszállókapu-kapacitást fogja növelni.

Megépül a várt Ibis Styles Budapest Airport, mely négycsillagos 145 szobás szálloda lesz közvetlenül a reptér közelében. A tervek szerint év végén már fogadnak vendéget.

További részletek az interjúban hallhatók.

Hallgasson bennünket!

A Turizmus.com rádióműsora csütörtökönként hallható a Trend FM-en, 17.15-18.00 között.

Ismétlés szombat délutánonként, a 17:30-as híreket követően.

A műsort szerkeszti: Kenderesy Nadin, a Turizmus Kft. PR igazgatója (kenderesy.nadin@turizmus.com).

Kapcsolódó cikkek