Egyre népszerűbb a repülőtéri parkolás

Forrás: turizmus.com

 2018. július 10. 15:28

A Budapest Airport minden nyári hónapban meglepetést készít azon utasainak, akik a promóciós napok alatt veszik igénybe a szolgáltatást – áll a Budapest Airport sajtóközleményében.

Nyáron duplán megéri a repülőtéri Holiday vagy Holiday Lite parkolók valamelyikét igénybe venni, hiszen a Budapest Airport minden hónapban meglepi azon utasait, akik a promóciós napok alatt veszik igénybe a szolgáltatást. Az ajándékok egész biztosan a nyaralás fontos és hasznos kiegészítői lesznek: a júniusi és júliusi promóciós napokon például napszemüveget és strandlabdát, illetve hordozható telefontöltőt és beachball-szettet vihettek magukkal az utasok. A következő promóciós időszak augusztus elejére esik.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren található hét parkoló mindegyike őrzött, kamerával és rendszám-felismeréssel biztosított védelmet nyújt. A repülőtéri parkolók népszerűségét és kihasználtságát jól mutatja, hogy a  Budapest Airport még az idei év végén megkezdi egy új, többszintes parkolóház építését, közvetlenül a 2. terminálépület előtt. A beruházást egyrészt az tette szükségessé, hogy a hét különböző kategóriájú, összesen 5000 helyet biztosító  parkoló kialakításával sikerült az autósok jelentős részét visszacsábítani a repülőtér környéki parkolókból.

Idén év végén kezdenek építeni egy új parkolóházat

Fotó: turizmus.com

Szintén a fejlesztés mellett szól a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalmának dinamikus növekedése, amely ugyancsak hozzájárul a parkolók kihasználtságához: 2018 júniusában nem kevesebb, mint 13%-kal több utas fordult meg a budapesti repülőtéren, mint 2017 azonos időszakában. Ez júniusban már összesen 1 352 576 utast jelentett.

Az új parkolóház a jelenlegi Terminál Parkoló területén helyezkedik majd el, és úgy lesz kialakítva, hogy ha azt az utasforgalom növekedése szükségessé teszi, a repülőtéri szálloda irányában bővíthető legyen.  A hatszintes, összesen 2 461 autónak helyet kínáló épület építése a jelenlegi tervek szerint idén decemberben kezdődik, és 2020 márciusában fejeződik be.