Egyre népszerűbbek a sportutak

Forrás: turizmus.com

 2018. november 22. 14:21

Szezonról-szezonra egyre több rajongó utazik Magyarországról utazási irodával külföldi labdarúgó-mérkőzésekre.

A nemzetközi utazások költségeinek általános csökkenése és az első osztályú labdarúgó bajnokságok jegyárainak alakulása egyre szélesebb kör számára teszi megfizethetővé az élvonalba tartozó futballmérkőzések látogatását. A Focitour.hu adatai szerint évről-évre egyre nagyobb igény mutatkozik az utazási irodák által szervezett sportutakra, főleg télen vagy kora tavasszal, amikor a nyári költségek töredékéért lehet összekötni egy európai városnézést a helyi sztárcsapat futballmérkőzésének megtekintésével.

„A focitúrák összköltségeinek szempontjából jelentős árkülönbségek mutatkoznak az év különböző időszakaiban. Akinek a bakancslistáján szerepel, hogy élőben láthassa játszani a legnagyobb futballsztárokat, érdemes tájékozódni az újév elejére eső mérkőzésekről, mivel egy januári, illetve februári repülős utazás akár az áprilisi költségek feléből is kijöhet” – mondta Egry Zoltán, a Focitour.hu utazási iroda munkatársa.

Év elején és kora tavasszal olcsóbb a sportút

Fotó:  turizmus.com

A Focitour.hu ajánlója szerint az három legizgalmasabb mérkőzés 2019 január és március között a BL nyolcaddöntőket leszámítva (a sorsolás decemberben lesz) egyértelműen a Barcelona–Valencia (nagyon jó párosítás, annak ellenére, hogy a Valencia aktuálisan a 15. a bajnokságban), a Liverpool–Leicester (nem egy rangadó, de kiemelten kedvező az utazás Liverpoolba, és a következő mérkőzések lényegesebben drágábbak lesznek), és a Manchester–Liverpool (a rangadók rangadója Angliában).