Egyre több amerikai cég írja elő az oltást az üzleti utazóknak

Forrás: turizmus.com

 2021. november 09. 15:53

Az USA-ban egyre több vállalat írja elő feltételként az oltást a munkatársai körében az üzleti utakhoz.

A JP Morgan Chase & Co. pénzügyi szolgáltató vállalat – amely az egyik legnagyobb, üzleti utakra szánt büdzsével rendelkezik az országban – például nemcsak az üzleti utakat teszi az oltástól függővé, hanem a meetingeken való részvételt is – írja a Business Travel News.

A JP Morgan nincs egyedül, a Global Business Travel Association egyik júliusi felmérésén a megkérdezett vállalatok illetékes munkatársainak 18 százaléka azt a választ adta, hogy a cégük kérni fogja az oltást az üzleti utazások előtt, egy másik felmérésben pedig ugyanebben a hónapban a válaszadók 40 százaléka nyilatkozott úgy, hogy vállalatuk a beoltott munkatársakra fogja korlátozni az üzleti utazásokat és/vagy a személyes találkozókat.

Egyre több az olyan amerikai vállalat, amelyik csak oltott munkatársakat küld üzleti utakra

Fotó: 123rf.com

A cikkben megkérdezik Tammy Kringst, az ATG utazási menedzsment cég alapító vezérigazgatóját, aki többek között elmondja: a cégek akkor lesznek bajban, ha egy igazán nélkülözhetetlen munkatársuk nem akarja beoltatni magát, akinek azonban muszáj lenne üzleti ügyben utaznia. A döntéshozóknak azonban tudniuk kell, hogy az oltatlanoknak manapság gyakorlatilag lehetetlen utazniuk – teszi hozzá. Mint elmondta, ő nemrég Romániában, Hollandiában és Németországban is járt, ahol minden egyes étteremben és minden egyes szállodában elkérték tőle az oltási igazolványát. Az utazás sikerét pedig szerinte nagyban befolyásolja, ha valakinek egyfolytában PCR-teszteknek kell alávetnie magát.

Nemrég írtunk arról, hogy január 4-től egy új rendelet írja elő a kötelező oltást az USA-ban azoknál a magánszektorban tevékenykedő vállalatoknál, ahol 100 főnél több embert foglalkoztatnak.

Friss hír, hogy az elnöki rendelet miatt több tagállam, cégek és civil szervezetek beperelték a Biden-kormányt.