Egyre több az utas a vidéki repülőtereken

Forrás: turizmus.com

 2018. március 13. 09:12

Töretlenül nő az utasforgalom minden irányban, immár negyedik éve több a ki- és beutazás, különösen a légikikötőkben - írja a Világgazdaság.

A negyedik negyedévben 829 millió eurót, éves szinten 3,3 milliárdot ért el az utasforgalom többlete, az előző évi bázishoz képest októbertől decemberig átlag fölött, 9,2 százalékkal emelkedett az utazási szolgáltatások egyenlege.

A KSH adatai szerint jelentősen, 11 százalékkal nőtt a turisztikai célú beutazások száma Magyarországra, az ide látogató 12 millió külföldi a korábbinál 9 százalékkal többet, 427 milliárd forintot költött.

A debreceni repülőtér forgalma 41%-kal bővült

Fotó: turizmus.com

A külföldre látogató magyarok 2017 utolsó három hónapjában 8,8 százalékkal többet fordítottak utazásaikra, mint 2016 negyedik negyedévében, az év egészét tekintve külföldi költéseik összege elérte a 816 milliárd forintot.

Tavaly 3,9 és 7,4 százalékkal nőtt a be- és kiutazások száma. A légi közlekedésben folyamatosan dőlnek meg a rekordok, Budapesten csaknem negyedével, a kis vidéki reptereken összességében 34 százalékkal nőtt az utasforgalom, Debrecenben pedig 41 százalékkal ugrott meg október-novemberben.

A magyarok tavaly 20,3 millió látogatást tettek külföldön, míg a külföldiek 55 millió alkalommal látogattak Magyarországra, és a korábbinál 7,2 százalékkal többet, átlagosan 15,2 ezer forintot költöttek naponta.

Kapcsolódó cikkek