Egyre több magyar választja a hajós nyaralást az Adrián

Forrás: turizmus.com

 2022. január 12. 12:43

Becslések szerint a 25 ezer főt is meghaladta tavaly azoknak a magyaroknak a száma, akik nemcsak a nappalt, de az éjszakát is a vízen töltötték a Földközi-tenger szigetei között vitorlázva.

A horvátországi adatok szerint több mint 2,8 millió vendégéjszakát töltöttek az Adrián a magyarok tavaly a nyári szezon végéig , ami 89 (!) százalékos emelkedésnek felel meg 2020-hoz képest. A megnövekedett érdeklődés új trendekkel is párosult, egyre többen választják a hajós nyaralást a zsúfolt strandok helyett, amelynek vonzerejét a Covid-járvány is növelte.

Akár a teniszre és a golfra, a vitorlázásra is sokan úgy tekintenek, hogy az átlagemberek számára nem elérhető élményekről van szó. A 2020-ban alapított Boatbooking.at weboldal statisztikái ennek az ellenkezőjét mutatják – tudatta a cég közleményében.   A magyar ötlet alapján, hazai fejlesztéssel létrehozott platform szakértője szerint évről évre 5-7 százalékkal nő az Adrián szolgálatot teljesítő új charterhajók száma, mert egyre többen jönnek rá, hogy nagyobb élményt kapnak ugyanannyiért vagy nem sokkal többért, mint ha szállodába mennének. A kapitánnyal kínált szolgáltatást különösen jó áron lehet igénybe venni, ha például három baráti család összefog elő- vagy utószezonban – állítja Szilágyi Sándor.

„Egy tizenkét alvóhelyes, négy szobával és négy fürdőszobával felszerelt luxus, 42 lábas katamarán 7 napra, kapitánnyal együtt 9 ezer euróért is kibérelhető főszezonban. Ez egy családra vetítve körülbelül egymillió forintos heti költséget jelent. Elő- vagy utószezonban ugyanez 3 ezer euróért is elérhető. Egy 40-45 láb közötti vitorlást 3-4 ezer euró körül tudunk bérbe venni kapitánnyal együtt, főszezonban. Ennek a költsége előszezonban már kétezer euró körül mozog" – idézi a lapunkhoz eljuttatott közlemény a Boatbooking ügyvezetőjét.

Egyre többen választják a hajós nyaralást a zsúfolt strandok helyett

Fotó: Boatbooking

Az oldalon több mint nyolcezer ellenőrzött hajó közül lehet választani, amelyeket – akárcsak egy szállodai szobát – fényképekkel és hetekre lebontott árlistával nézhetnek meg a tengeri kalandozásra vágyók. Nem szükséges egy teljes hétben gondolkodni, mert már 3 naptól lehet hajót bérelni, amit aztán utólag minden vendég értékelhet, irányt mutatva másoknak. A szolgáltatás része, hogy a vízen sem hagyják magukra az hajózókat, akik probléma esetén több nyelven elérhető telefonos ügyfélszolgálatot hívhatnak.