Egyre többet költenek az utasok a ferihegyi üzletekben

Forrás: AIRportal.hu

 2019. február 11. 10:33

Több mint 60,6 milliárd forint forgalmat regisztrált a Budapest Airport 2018-ban a repülőtéren működő kereskedelmi egységekben. Az utasok 22 százalékkal költöttek többet a terminálokon ételekre és italokra, mint az előző évben.

Az utazáshoz kapcsolódó kereskedelmi üzletekkel foglalkozó, angol nyelvű TRBusiness.com portál beszámolója szerint kereskedelmi bevételeken belül a repülőtéri vendéglátóhelyek (Food & Beverage egységek) forgalma nőtt a legnagyobb mértékben. Az utasok 22 százalékkal költöttek többet a terminálokon ételekre és italokra, mint előző évben. 2018-ban a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalma közel 14,9 millió volt, ez 13,5 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest, azaz a fogyasztás (legalábbis a bevétel tekintetében) jóval nagyobb mértékben nőtt az utasok számánál.

Az egyik legnagyobb üzlet, a Memories of Hungary 2018-as megnyitója

Fotó: Budapest Airport

A portál cikke szerint a Budapest Airport 2019-ben a kereskedelmi egységek további fejlesztését tervezi. A reptérüzemeltető és a bérlők az idei év első félévében több egységet is felújítanak, felfrissítenek a 2A és 2B terminálok közötti központi SkyCourt-csarnokban.

Kapcsolódó cikkek

Budapest Airport 2024

2019. január 17.