Egyre többet szánunk a biztonságra

Forrás: turizmus.com

 2018. augusztus 09. 17:16

Tízéves távlatban a külföldi utazások során a káresetek 48 százalékában fordult elő megbetegedés, illetve 42 százalékában történt baleset az Allianz Hungária 2017-es káresemény nyilvántartása szerint.

Legtöbben a nyári üdülési, illetve a síszezonban kötnek utasbiztosítást, és egyre többen választják a legszélesebb körű védelmet nyújtó, úgynevezett biztosítási csomagokat. A külföldi utazások döntő része Európán belüli, így a legtöbb baleset is itt történt az ügyfelek körében a 2008-2017 közötti káresemény adatok szerint. Az átlagos térítés összege az egészségügyben alkalmazott eltérő díjszabások miatt a tengerentúlon jóval meghaladja az európai átlagot.

Van olyan biztosítás, ami extrém sportok esetén is védelmet nyújt

Fotó: pixabay.com

Míg a kórházba szállításra és kórházi ellátásra az Allianz Hungária átlagban 800 ezer forintot fizetett ki ügyfeleinek, volt példa 150 millió forintot is meghaladó térítésre amerikai egyesült államokbeli megbetegedés kapcsán. A poggyászkárok átlagos térítése átlagosan 80 ezer forint volt. Az összes eseményre vonatkozó adatok szerint a kártérítésben részesült biztosítottak 60 százaléka a 25 és 60 év közötti korosztályba tartozott.

Kapcsolódó cikkek

Mítoszokat gyűjt a Nébih

2018. augusztus 06.