Egyszerre sztrájkol a német vasút és a Lufthansa, magyar járatok is érintettek

Forrás: turizmus.com

 2024. március 11. 13:18

A Lufthansa légiutas-kísérő személyzete március 12-én, kedden Frankfurtban és március 13-án, szerdán Münchenben sztrájkol, míg a Deutsche Bahn (DB) tájékoztatása szerint Németországban március 12-én, kedden hajnali 2 órától 13-án hajnali 2 óráig tartanak munkabeszüntetést.

Az UFO szakszervezet sztrájkba hívta a Lufthansa légiutas-kísérő személyzetét március 12-én Frankfurtban, illetve március 13-án Münchenben. A sztrájk következtében a légitársaság több járatot, köztük budapestieket is törölt. A légitársaság már értesítette az érintett utasokat, akik járatuk átfoglalási lehetőségeiről is tájékoztatást kaptak – olvasható a Lufthansa oldalán.

A Lufthansa menetrendi keresője alapján az összes járatot törölték március 12-én Budapest-Frankfurt, március 13-án pedig Budapest-München viszonylaton.

Budapesti járatokat is törölt a Lufthansa a légiutas-kísérők sztrájkja miatt

Fotó: 123rf.com

 

A légitársaság sztrájkja mellett a német vasúttársaság, a Deutsche Bahn (DB) tájékoztatása szerint Németországban március 12-én, kedden hajnali 2 órától 13-án hajnali 2 óráig a vasúton szintén munkabeszüntetést tartanak. A sztrájk ideje alatt a német vasúti hálózaton a távolsági és regionális forgalomban jelentős fennakadásokra, hosszabb eljutási időkre kell számítani – írja a MÁV weboldala.

A munkabeszüntetés érinti a Budapest–Stuttgart–Budapest közötti közvetlen kocsikat továbbító Kálmán Imre EuroNight, a Budapest–Bécs–Salzburg–München–Budapest között közlekedő railjet xpress, a Budapest–Berlin–Budapest közvetlen kocsikat továbbító Metropol EuroNight, valamint a Budapest–Hamburg–Budapest között közlekedő Hungária EuroCity vonatokat.