Együttműködési megállapodást kötött az Emirates és a United

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 15. 09:23

Az Emirates utasai Chicago, San Francisco és Houston érintésével az amerikai kontinens közel 200 városába juthatnak el a United járataival. A United 2023 márciusától új nonstop járatokat indít Newark és Dubaj között, ahonnan az utasok az Emirates és a flydubai több mint 100 célállomására utazhatnak.

Az Emirates és a United szeptember 14-én történelmi jelentőségű partnerségi megállapodást írt alá, amely mindkét légitársaság hálózatát bővíti, és utasaiknak kényelmes elérést biztosít több száz új célállomásra* az Egyesült Államokon belül és világszerte - tájékoztatta lapunkat az Emirates.

Novembertől az Emirates Chicagóba, San Franciscóba és Houstonba - az Egyesült Államok három jelentős üzleti központjába - repülő utasai egyetlen jeggyel csatlakozhatnak a United járataira, amelyek az amerikai kontinens közel 200 városába és városából közlekednek.

Az Emirates által kiszolgált kilenc másik amerikai repülőtéren - Boston, Dallas, Los Angeles, Miami, Newark, JFK, Orlando, Seattle és Washington DC – a két légitársaság úgynevezett interline együttműködést alakít ki: mindkét társaság árusítja a jegyeket az adott útvonalakra, ám a gépek az egyes szakaszokon külön járatkódot kapnak.

A két légitársaság munkatársainak képviselői az együttműködés bejelentésekor

Fotó: Emirates

A United 2023 márciusától új, közvetlen járatot indít New York/Newark és Dubaj között - ahonnan az utasok az Emirates vagy testvérlégitársasága, a flydubai járatával több mint 100 városba utazhatnak tovább. A United új dubaji járatára már lehet jegyeket vásárolni.

Az Emirates és a United a Dulles nemzetközi repülőtéren tartott ünnepélyes eseményen jelentette be a megállapodást, amelynek házigazdája Scott Kirby, a United vezérigazgatója és Sir Tim Clark, az Emirates elnöke volt, és amelyen a United és az Emirates Boeing 777-300ER típusú repülőgépei és a két légitársaság személyzetének tagjai is részt vettek.

Sir Tim Clark és Scott Kirby az együttműködés bejelentésekor

Fotó: Emirates

Sir Tim Clark, az Emirates légitársaság elnöke elmondta: „A világ két legnagyobb és legismertebb légitársasága összefog, hogy az utazni vágyókat még több helyre és még kényelmesebben juttassa el, egy olyan időszakban, amikor az utazási kereslet erőteljesen megélénkült. Ez egy jelentős partnerség, amely komoly előnyökkel jár a fogyasztók számára, és még közelebb hozza egymáshoz az Egyesült Arab Emírségeket és az Egyesült Államokat. Üdvözöljük, hogy a United jövőre visszatér Dubajba, és ezáltal a dubaji légiközlekedési csomópontunk a United számára átjárhatóvá válik Ázsia, Afrika és a Közel-Kelet felé az Emirates és a flydubai egyesített hálózatán keresztül."

Scott Kirby, a United Airlines vezérigazgatója elmondta: „Ez a megállapodás két ikonikus, meghatározó légitársaságot egyesít, amelyek közös elkötelezettsége, hogy a legjobb légiutazási élményt nyújtsák az utasoknak. A United új dubaji járata és egymást kiegészítő hálózataink megkönnyítik a globális utazást ügyfeleink millióinak, hozzájárulnak a helyi gazdaságok fellendítéséhez és a kulturális kapcsolatok erősítéséhez."

A két légitársaság utasai hamarosan egyetlen jegyen foglalhatják le a csatlakozó járatokat - így gyorsabbá és egyszerűbbé válik a becsekkolás és a poggyászfeladás. Egy példa: az utazók a United.com oldalon vagy a United alkalmazás segítségével foglalhatnak majd repülőjegyet New Yorkból/Newarkból a pakisztáni Karacsiba, illetve az Emirates.com oldalon foglalhatnak repülőjegyet Dubajból Atlantába vagy Honoluluba.

A megállapodás a két légitársaság hűségprogramjának tagjai számára is több lehetőséget biztosít: az Emirates Skywards tagjai hamarosan mérföldeket kapnak akkor is, amikor a United által üzemeltetett járatokon utaznak, a United Mileage Plus tagjai pedig a társaság New York/Newark-Dubai járatán utazva, illetve az Emirates és a flydubai járatokra történő csatlakozáskor is gyűjthetnek és beválthatnak mérföldeket. A codeshare járatokon utazók az Emirates és a United várótermeit is használhatják majd.

Mindkét légitársaság jelentős beruházásokat jelentett be a közelmúltban. Az Emirates több mint 120 repülőgépet fog átalakítani egy 800 milliárd forintos fejlesztés részeként, amely érinti a fedélzeti étel- és italválasztékot, a fedélzeti szórakoztatórendszer átalakítását, és a kabinbelsők korszerűsítését – mindezt a fenntarthatósági szempontok figyelembevételével.

A United 500 új Boeing és Airbus repülőgéppel bővíti flottáját, és a hangsúlyt az új, jellegzetes kabinbelsőre helyezi: minden ülés háttámlás képernyőt kap, megnövelik a fej feletti tárolókat, Bluetooth-kapcsolatot alakítanak ki az üléseken és az iparág leggyorsabb fedélzeti WiFi-jét ígérik.

* A codeshare és a United új dubaji járatának indítása az illetékes hatósági jóváhagyások függvénye.