Együttműködési megállapodást kötött az Etihad a Lufthansával

Forrás: turizmus.com

 2016. december 18. 12:44

Az Egyesült Arab Emírségek nemzeti légitársasága, az Etihad Airways és a Lufthansa German Airlines, Európa legnagyobb légitársaság-csoportjának tagja codeshare megállapodást kötött, amely kormányzati engedélyezéstől függően 2017 januárjában lép életbe.

Továbbá bejelentették a Lufthansa Csoport és az Etihad Aviation Csoport 29%-os tulajdonában álló airberlin közötti, wet-lease típusú, vagyis a repülőgép és annak személyzetére is vonatkozó együttműködést. A Lufthansa közvetlen európai járatokat üzemeltető légitársasága, a Eurowings és az Austrian Airlines megkötötték a megállapodást az airberlin 38 repülőgépéről, amelyek közül 33-at a Eurowings Csoport, ötöt pedig az Austrian Airlines fog használni. A megállapodást hat évre szólóan írták alá, és a hatósági jóváhagyástól függően 2017 februárjától lép életbe. A lízingdíjat szokásos piaci áron állapították meg.

A codeshare megállapodás értelmében a német légitársaság ‘LH’ kódja is rákerül az Etihad Airways naponta kétszer közlekedő Abu Dhabi–Frankfurt, illetve a szintén kétszer repülő Abu Dhabi–München járatára.

Ezzel párhuzamosan az Etihad ‘EY’ kódja kerül majd a Lufthansa nagy távolságú járataira, amelyek Frankfurt és a brazíliai Rio de Janeiro, illetve a kolumbiai Bogota közt közlekednek.