Egzotikus úti célok és járatbővítés az Air France-KLM-nél

Forrás: turizmus.com

 2017. március 23. 15:44

A nyári szezonban összesen napi 8 járatot kínál Budapestről az Air France-KLM, amelyek nem csupán a Párizsba és Amszterdamba utazók igényeit szolgálják ki, hanem komoly hangsúlyt kapnak a hosszú távú célállomások is.

Ahogy Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója rámutatott, a budapesti repülőtér az elmúlt években nagyjából évi egymillióval bővítette utaslétszámát, ami az EU-s 5-6 százalékos növekedési átlag dupláját jelenti. És az idei prognózis is nagyon kedvező, hiszen az első hónapokban 14 százalékkal bővült az utasforgalom. Párizsba és Amszterdamba egyaránt komoly a növekedés, ami alátámasztja az Air France-KLM piacba vetett hitét, a nyári menetrend indulásakor pedig mindkét légitársaság bővíti járatait, és naponta 4-4 gép fog közlekedni mindkét célállomásra. És ezeket nem csupán a point-to-point, hanem az átszálló utasok is jól kihasználják, a kedvező csatlakozásoknak és a repülőtéri szolgáltatásoknak köszönhetően.

A párizsi Charles de Gaulle nemrég nyerte el a Skytrax legjobban fejlődő repülőterének járó díjat – mutatott rá Kiss Ildikó, az Air France-KLM magyarországi vezetője. Ráadásul az átszálló utasoknak külön weboldal és applikáció is készült, a magyarul is elérhető easyconnection.hu, ahol könnyen megtervezhetik eljutásukat a két járat között.

A KLM tavaly indította el negyedik napi járatát a nyári szezonban, és a sikerre való tekintettel most nyáron is beáll a Boeing 737-es a Budapest-Amszterdam közötti forgalomba. És persze a Schiphol sem csupán a közvetlenül Hollandiába utazókra gondol, várói hét téma – köztük családi, spa, wellness – köré épülve biztosítják a kikapcsolódást. A repülőtér azonban zöld törekvéseiről is egyre ismertebb, így például szobabicikli segítségével tölthetjük fel lemerült mobiltelefonjainkat.

A két légitársaság az idén azonban számos új úti célt is kínál. A KLM Cartagenába március végétől, Mauritiusra október végétől hetente háromszor közlekedik majd, az Air France pedig a Maldív-szigetekre indít a téli szezonban heti két járatot.

Mauritius

 

Ám nem csak az újdonságokat, az egyedi, különleges desztinációkat is kiemelték: így például az Air France-szal Curacao mellett Martinique, Guadeloupe, Reunion egyaránt elérhetőek, ráadásul a francia tengerentúli területek útlevél nélkül, személyi igazolvánnyal is látogathatóak, pénznemük az euró –mondta Kiss Ildikó. És a legnépszerűbb nyaralóhelyekre sűrítik is a járatokat, így Havannába az Air France-KLM csoport segítségével már heti 21 járat közlekedik, Costa Ricába három, Buenos Airesbe 12, Cancúnba heti négy a téli szezonban. Mindezek mellett a KLM minneapolisi, Salt Lake City-i és miami járatának segítségével az észak-amerikai piacra is ráerősít.