Közel 17 ezer járat törlését okozhatja a holland repülőtér felújítása

Forrás: turizmus.com

 2024. február 20. 09:43

A holland Eindhoven nemzetközi repülőtér jelentős megújuláson esik át a jövőben, emiatt öt hónapra le kell zárni, ami az utazási ágazat becslései szerint nagyjából 17 ezer járat törlésével jár majd.

Hollandia második legforgalmasabb repülőterén pár év múlva teljesen felújítják a futópályákat, a világítást és a vízelvezetést, valamint új kábeleket fektetnek le. A projekt része emellett, hogy a repülőtér műszeres leszállító rendszerének (ILS) besorolását 1-esről 3-asra fejlesztik, lehetővé téve ezzel a pilóták számára a precíziós leszállásokat alacsony vagy rossz látási viszonyok mellett, például sűrű ködben is.

A 2027 februárjában kezdődő projekt várhatóan mintegy 22 hétig tart majd, így a repülőteret 2027 júniusáig ideiglenesen lezárják, a járatokat más repülőterekre irányítják át.

Az öt hónapig tartó lezárás közel 17 ezer járat törlését okozhatja

Fotó: 123rf.com

 

A bejelentés aggodalmat váltott ki az utazási ágazat vezetőinek körében, ugyanis a bezárás 17 ezer járat törlését okozhatja, valamint mintegy hárommillió utasnak más repülőteret kell igénybe vennie – írja a SchengenVisaInfo.