Éjféltől ismét érkezhetnek az Egyesült Királyságból repülők

Forrás: MTI/turizmus.com

 2021. január 05. 14:01

Feloldotta a kormány a Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága területéről induló polgári légjárművek területéről induló polgári légi járművek leszállási tilalmát – jelent meg a keddi Magyar Közlönyben.

A kormányrendelet értelmében kedd éjféltől Magyarország nemzetközi légikikötői ismételten fogadhatnak az Egyesült Királyság területéről induló, személyforgalmi menetrend szerinti, illetve nem menetrendszerű polgári légi járműveket – közölte az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese.

Kiss Róbert alezredes az operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján azt mondta: az Egyesült Királyság területéről induló polgári légi járművek leszállási tilalmának fenntartása – amelyet december 22-től rendeltek el – már nem indokolt.

Korábban megírtuk, hogy a brit kormányfő hétfő esti bejelentését követően éjféltől egész Angliát lezárták az új koronavírus-változat gyors terjedésének megfékezése végett, és Skóciában is zárlatot rendeltek el. Kérdéses tehát, hogy a magyar korlátozás feloldása után a légitársaságok mikor indítják újra járataikat az Egyesült Királyságból Magyarországra. A Budapest Airport legfrissebb menetrendje szerint ezek a járatok indulnak Ferihegyről januárban.

British Airways

Magyarország újra fogad az Egyesült Királyságból érkező légi járatokat, de vajon meddig?

Fotó: 123rf.com

A beutazási korlátozásokról szóló kormányrendelet továbbra is hatályban van, a külföldről érkező magyar állampolgár továbbra is hatósági házi karanténba kerül, amennyiben nem tartozik a jogszabályban rögzített kivételek közé.

A beutazási korlátozásról szóló kormányrendelet szeptember 1-jei hatálybalépése óta 9159 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök a szabályok megsértése miatt.

Szintén hatályban vannak a védelmi intézkedések második üteméről szóló kormányrendelet szerinti korlátozó intézkedések – a maszkviselési kötelezettség, az üzletekre és a rendezvénytartásokra vonatkozó korlátozások, a kijárási tilalom és a közterületi magatartási szabályok. Módosításukról, illetve feloldásukról a kormány hamarosan döntést hoz – emelte ki Kiss Róbert a sajtótájékoztatón.