Éjféltől ismét korlátozás nélkül lehet átkelni a szerb-magyar határon

Forrás: turizmus.com

 2021. február 03. 15:20

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke ma reggel Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnökkel tárgyalt, melynek eredményeként éjféltől ismét PCR-teszt és karanténkötelezettség nélkül lesz átjárható a magyar-szerb határ.

A közel egy órás megbeszélésen a VMSZ elnöke és a szerb köztársasági elnök a korlátozások feloldásán kívül egyéb fontos témákat is érintettek, többek között a régóta várt palicsi turisztikai fejlesztésekről beszéltek, mind a folyamatban levőkről, mind a jövőben tervezettekről – erről Pásztor István számolt be a Facebookon.

A szerb-magyar határ átjárhatósága már egy ideje kérdés volt

Fotó: 123rf

A szerb-magyar határ átjárhatósága már egy ideje kérdés volt. A hét elején Pásztor István azt nyilatkozta, hogy „ha öt környező ország esetében szabadon járhatnak-kelhetnek az emberek az országhatáron, akkor talán Magyarország irányában is hasonlóképp kellene eljárni, mert talán ott sem aggasztóbb a helyzet és ott sem rosszabb a védekezés a koronavírus tekintetében. Ana Brnabić kormányfőtől ígéretet kaptunk a helyzet felülvizsgálatára, ezenkívül a fertőzöttek száma csökken, és az oltás is nagy ütemben halad, ami előnyünkre válhat” – mondta Pásztor István.