Éjszakai teljesítménytúrát tart pénteken a Gyermekvasút

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 18. 11:29

A Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton augusztus 19-én tartják a „Gyermekvasút nyomában” 20 kilométeres éjszakai teljesítménytúrát. Az ünnepi hétvégén nosztalgiavonatokkal is várják a kisvasutazni indulókat.

Pénteken rendezik a már hagyományos, „Gyermekvasút nyomában” 20 kilométeres éjszakai teljesítménytúrát. Az útvonal érinti a Gyermekvasút minden állomását, valamint a környék főbb látványosságait. A túra szintideje hét óra.

A túra célja a Budai-hegységen belül a Gyermekvasút, valamint a környékén lévő kirándulóhelyek és nevezetességek megismertetése/népszerűsítése, a fizikai állóképesség fejlesztése, a figyelem felhívása a környezet megismerésének, szeretetének és védelmének a fontosságára, továbbá találkozási lehetőség biztosítása a Gyermekvasutat és környékét kedvelő természetbarátok számára.

Az  útvonalon felállított ellenőrzőpontokon egykori és jelenlegi gyermekvasutasok fogadják majd a résztvevőket

Fotó: Gyermekvasút

Nevezni a rajtnál, a hűvösvölgyi Gyermekvasutas Otthon előtt lehet, péntek este 19 és 21 óra között. A túra résztvevői éjszakai különvonattal térhetnek vissza a célból, Széchenyihegy állomásról Hűvösvölgybe.

Bővebb információ a Gyermekvasút honlapján található.

A túra egyik érdekessége, hogy az útvonalon felállított ellenőrzőpontokon egykori és jelenlegi gyermekvasutasok fogadják a résztvevőket

Az augusztus 20-i hétvégén a hagyományos szerelvények 40-50 percenként közlekednek, és nosztalgiavonatok is forgalomba állnak.