Új éjszakai vonat indul Törökországban áprilisban, mutatjuk a megállókat

Forrás: turizmus.com

 2024. április 10. 15:41

Áprilisban új hálókocsis vonat indul Törökországban, amely az ország csodálatos tájain halad majd át. Az összesen 180 férőhelyes járat útközben 3 helyszínen is megáll, így az utasoknak lehetőségük nyílik mindenhol egy párórás városnézést tenni.

Az egész világon hatalmas fellendülésen megy keresztül a vonatközlekedés: sorra indulnak az új útvonalak, egyre több nagysebességű járat várja az utazókat. A vasút már nem csupán eljuttatja egyik helyről a másikra az utasokat, hanem a rajta eltöltött idő is egyre inkább a nyaralás részévé válik.

Törökországban április 19-én indul első útjára a Mezopotámia Expressz az ország egyik kulturálisan leggazdagabb, történelmi régiójában.Az 1051 kilométeres út Ankarából indul, és Törökország belső és délkelet-anatóliai régióinak lenyűgöző tájain kanyarog. Az első megálló Kayseri, Kappadókia történelmi fővárosa, amelyet tizenharmadik századi mecsetek és sírok díszítenek, itt az utasok összesen 3 órát tölthetnek el.

Új éjszakai vonat indul Törökországban

Fotó: TRT Haber

 

A következő, szintén 3 órás megálló Malatya, ahol az UNESCO által védett Arslantepe-domb található. A szabadtéri múzeumban templomok és falfestmények találhatók egészen az i. e. 3000-es évekből. A vonat ezután tovább indul Elazığba, a borairól és konyhájáról híres városba. Az utazás végállomása Diyarbakır.

A szerelvény összesen 10 kocsiból áll, melyek közül egy étkezőkocsiként, a többi pedig hálókocsiként üzemel, amelyek összesen 180 utast tudnak elszállásolni. A két fős kabinok mindegyikében ágyakká alakíthatóak az ülések, valamint hűtővel, mosogatóval és szekrénnyel is fel vannak szerelve.

A jegyárak odaútra 257 eurótól (100 ezer Ft), visszaútra pedig 230 eurótól (89 ezer Ft) kezdődnek – írja a TimeOut.