Éjszakai vonatjárat indul Brüsszelből Prágába

Forrás: turizmus.com

 2022. január 12. 09:50

Az European Sleeper nevű holland magánvasúttársaság a cseh RegioJettel együttműködve 2022 nyarától tervezi üzemeltetni a járatokat.

A tervek szerint a vonat a Brüsszel-Amszterdam-Berlin-Prága útvonalon közlekedik majd hetente háromszor. A többféle komfortfokozatot kínáló kocsikból összeállított szerelvényekre a tavasz folyamán kezdik meg a jegyek értékesítését – derül ki a társaság honlapjáról.

Nem a legrövidebb útvonalon közlekedik, de több jelentős nagyvárost érint az éjszakai vonatjárat

Fotó: European Sleeper

Arra is felhívják a figyelmet, hogy a fenntartható és kényelmes utazás egyre népszerűbb mind a turisták, mind az üzleti utazók körében.

Számításaik szerint a prágai éjszakai járat 75 tonnával csökkenti a széndioxid-kibocsátást.

Az European Sleeper egy holland-belga vegyesvállalat, amelyet két, az éjszakai vonatozás mellett elkötelezett vállalkozó, Elmer van Buuren and Chris Engelsman alapított, a társaság szövetkezeti formában működik. A cég az indulásakor, 2021. májusában 15 perc alatt képes volt 500 ezer eurós kezdőtőkét összegyűjteni 350 kisbefektető bevonásával. A társaság ambiciózus tervekkel rendelkezik, minden évben el akarnak indítani egy új éjszakai járatot Hollandiából vagy Belgiumból. Az idén Prágával debütálnak, 2023-ban Varsó következik.A prágai járat üzemeltetési partnere a cseh székhelyű RegioJet, Közép-Európa legnagyobb magánvasút-társasága.

Ambíciózus terveket dédelget a tavaly alapított vasúttársaság

Fotó: 123rf.com

A honlapról az is kiderül, hogy két évtizeddel ezelőtt naponta 10 éjszakai vonatjárat közlekedett Hollandiában, köztük olyanok, mint a Nord West Express, amely Amszterdamot Koppenhágával, Varsóval és Moszkvával kötötte össze. Az utolsó éjszakai nemzetközi vonatjárat 2016-ban szűnt meg Hollandiában.