Éjszakára bezárhat a tengerpart Pattayán

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 15. 17:19

Éjszakára bezárhatnak a strandok Pattayán a helyi lakosokat zavaró bulizók miatt.

A thaiföldi Pattaya városa azt fontolgatja, hogy a strandjait többé nem tartja nyitva egész nap. Ennek oka, hogy a helyi lakosokat egyre jobban bosszantja az éjszakai lárma – írja a travelnews.ch.

„A városhoz egyre több panasz érkezik a tengerpartra éjszaka kilátogatók miatt, akik Pattaya kedvelt strandjain bömböltetik a hordozható hangszóróikat, alkoholt isznak és buliznak” – nyilatkozta Wutthisak Roemkitchakan, a város polgármester-helyettese, hozzátéve: néhány éjszakai strandoló még akkor is iszik és bulizik, és nem hajlandó elhagyni a partot, amikor reggel megérkeznek a szemétszállítók.

A hatóságok ezért azon gondolkodnak, hogy nyitvatartási időt írnak elő a strandokon. Jelenleg nincs érvényben ilyen szabályozás.

A város már azzal is próbálkozott, hogy megerősítse a járőrözést a tengerparton, ám egyszerűen nem találtak elég biztonsági őrt, aki minden éjjel elvégezné ezt a feladatot.

Hangosan bulizók zavarják a lakosokat a hétvégi éjszakákon a pattayai tengerparton

Fotó: 123rf.com

A strandok a nagyszabású bővítésük és felújításuk óta vonzanak több látogatót. Hétköznapokon ritkán van probléma a polgármester-helyettes szerint, péntektől vasárnapig azonban nagyon sok bulizó lepi el a partot.

Az önkormányzathoz a tengerparti bárok felől hallatszó zaj miatt is rengeteg panasz érkezik, ezért a hatóságok felszólították a vendéglátóhelyeket, hogy vegyék halkabbra a zenét. Az is felmerült, hogy a bároknak hangszigetelt helyiségeket kellene kialakítaniuk.