Hamarosan vízre száll a világ legnagyobb óceánjárója

Forrás: turizmus.com

 2022. október 26. 10:45

Hosszas találgatások után a Royal Caribbean hivatalosan is lerántotta a leplet új generációs tengerjáró hajójáról. Az Icon of the Seas lesz az első hajó az új Icon Classban, ami azt jelenti, hogy egy teljesen új osztály születik az előző hajókhoz képest.

A világ legnagyobb, 365 méter hosszú óceánjáró hajója 20 emeletes lesz, ahol az 5610 (maximum 7600) fő utas kényelmét 2350 fős személyzet szolgálja majd. A fedélzeten egy komplett vízi park és szórakoztatóközpont is helyet kapott.

Első útjára 2024. január 28-án indul Miamiból. Magát a hajót október végén vagy november elején adják át, de mivel ez egy új osztály első hajója, további tesztelésekre és tengeri próbákra lesz szükség, mielőtt utasokkal a fedélzetén szolgálatba állhat.

Az óceánjárót összesen 20 fedélzeti szinttel tervezték, amiből az utasok 18 vendég fedélzeten élvezhetik majd az álomutazást.

Emellett nem kevesebb mint 7 medence, 9 pezsgőfürdő, 6 rekord nagyságú vízi csúszda, AquaDome, Chill Island, Swim & Tonic úszóbár, Central Park és a megújult Royal Promenade várja vendéget.

Az Icon of the Seas 2024 januárjában indul első útjára

Fotó: Royal Caribbean

A hajó egyik újdonsága a Royal Bay Pool, ami a legnagyobb valaha megépített medence lesz a tengeren.

A legszembetűnőbb változás az Oasis osztályú hajókhoz képest, hogy a hajó elejébe került az AquaDome, ami ezen a hajón több lesz mint egy vízi színház, végtelen kilátást nyújt majd az óceánra és a teljesen zárt felsőrésznek köszönhetően az időjárás is kevésbé fogja befolyásolni a műsorokat.

Az Icon of the Seas lesz a Royal Caribbean International első LNG-üzemű tengerjáró hajója, ami cseppfolyósított földgáz és üzemanyagcellás technológia kombinációjával működik majd. Ezenkívül a szárazföldi áramforrásra is rá tud csatlakozni.

Az Icon of the Seas október 26-tól foglalható Magyarországon is a Royal Caribbean képviseleténél, a Tengerjárónál.