Elbontották a szelfigátló kerítést Hallstattban a felháborodás miatt

Forrás: turizmus.com

 2023. május 22. 18:32

Nem bizonyult jó megoldásnak a látogatóoffenzíva miatt nemrég felhúzott szelfigátló kerítés Hallstattban. A nemzetközi és helyi felháborodás miatt a település legszebb panorámapontján felállított kerítést már el is távolították.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a festői felső-ausztriai Hallstatt a közelmúltban azzal került a nemzetközi médiaérdeklődés figyelmébe, hogy a település legfőbb látványosságát a turisták fényképezőgépei és mobiltelefonjai elől eltakaró ún. szelfigátló kerítést húzott fel. A nemzetközi és helyi felháborodás miatt a település legszebb panorámapontján felállított kerítést azóta eltávolították, de a „probléma ezzel nem oldódott meg" – nyilatkozta Alexander Scheutz, a település polgármestere az osztrák Kuriernak.

A 730 lelket számláló község számára hatalmas kihívás a folyamatosan érkező látogatósereg. Az önkormányzat 12 főt foglalkoztat csak a forgalomterelés érdekében. Az elmúlt években már limitálták a behajtható járművek számát, egyszerre 54 busz és 450 autó tud parkolni, többet nem engednek behajtani. A helyi lakosság nehezen tolerálja az óriási látogatóforgalmat, ezért is próbálkoznak újabb és újabb kísérleti megoldásokkal, mint az utóbbi napokban elhíresült szelfikerítés – magyarázta a történteket a polgármester. A jövőben a kerítés helyén egy tábla figyelmezteti a turistákat, hogy az általuk meglátogatott település másoknak a  lakhelye, az itt élők mindennapjaikat nyugodt körülmények között szeretnék tölteni.

Elbontották a település legszebb panorámapontján felállított kerítést

Fotó: daliu80/123rf.com

A polgármester elmondása szerint nagy ázsiai tour operatorokkal már felvették a kapcsolatot, s időablakok kialakítását dolgozzák ki, hogy ezáltal is koordinálni lehessen a nagyobb csoportok tartózkodásának időbeni optimalizációját. Megoldás még, hogy a csoportok vezetői fejhallgatós mikrofonokon keresztül tájékoztassák vendégeiket, hogy hangos kiabálásukkal ne zavarják a környék lakóit – írja a GD Consulting blogja.