Elbontották az üvegfelületeket a Nyugati tetőszerkezetén

Forrás: turizmus.com

 2020. szeptember 15. 13:14

A végéhez közeledik az üvegfelületek bontása a Nyugati pályaudvar tetőszerkezetén, az új üvegtáblák gyártása folyamatban van, valamint készül a gipszelemek mintázása is.

Ütemterv szerint folytatódik a munka mintegy 8200 négyzetméteren a Nyugati pályaudvar tetőszerkezetén. Az üvegfelületet látványos elemeinek bontását követően, már csak apróbb elemek eltávolítása szükséges, ezt követően helyezhetők el az új üvegtáblák – adja hírül közleményében a MÁV.

A munkák következő fázisában kibontják az óraszerkezetet a Teréz körúti homlokzatról, melynek felújítását is elvégzik.  A tetőn a tartószerkezeti cserék, a festés, a szarufák és a szelemenek (szarufákat alátámasztó gerendák) elhelyezése is zajlik.  A pallózás mellett új csapadékvíz elvezető-rendszert építenek ki.

Ütemterv szerint folyik a munka a Nyugati pályaudvar mintegy 8200 négyzetméteres tetőszerkezetén

Fotó: MÁV

Az elmúlt hónapokban a csarnokba futó vágányok felsővezeték-hálózatát szerelték, és a csarnok előtt új, ideiglenes ütközőbakokat építettek be a 10-13. vágányok lezárására, hogy a külső sínpárok a felújítás alatt is használhatók legyenek a vonatforgalom számára. Megépült a csarnokban egy 70 ezer légköbméteres térállvány, jelenleg további állványok építése zajlik. Egy 7000 négyzetméteres védőhálót is kialakítottak az utasok és a munkások védelme érdekében, valamint két toronydaru is felépült.

A Nyugati pályaudvar utascsarnokának többütemű lezárása idején a december 7-ig tartó időszakra vonatkozó menetrendek és a részletes utastájékoztatás elérhető a mav.hu/nyugati oldalon.