Elektromos fiáker Bécsben

Forrás: turizmus.com

 2019. október 15. 13:50

Különleges járművet, egy elektromos fiákert állított forgalomba a bécsi energiaszolgáltató, a Wien Energie. Az e-hintó egyszerre állat- és környezetbarát, és az elektromos mobilitást népszerűsítik vele.

Lovas fogat helyett leginkább a korabeli elektromos autókra hasonlít az osztrák főváros első elektromos fiákere, amelyet a napokban mutattak be. A különleges jármű a bécsi energiaszolgáltató, a Wien Energie megbízásából készült, de nem lesz konkurenciája az osztrák főváros egyik jelképének számító lovas hintóknak. Az e-fiákerrel ugyanis az e-mobilitást népszerűsítik majd különböző rendezvényeken.

Az első bécsi elektromos fiáker

Fotó: Wien Energie / Martin Lusser

Az osztrák főváros célja, hogy 2020-ig ezer elektromos töltőállomást telepítsen, ahol kizárólag zöld áramot lehet tankolni.

A különleges járművet két, egyenként 8 kilowattos motor hajtja, és akár 25 km/h-ás sebességre képes. Az e-fiákert a hagyományos e-töltőállomásoknál lehet feltölteni, és egy töltéssel akár 120 kilométert is meg tud tenni. A hintón a hajtóval együtt nyolcan utazhatnak és a kényelem kedvéért még ülésfűtéssel is felszerelték.