Elektromos járművek parádéja és Guinness-rekordkísérlet Bécsben

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 05. 16:59

A világ leghosszabb, elektromos járművekből álló konvojával szeretne bevonulni a Guinness Rekordok Könyvébe a bécsi E-Mobilitási Parádé. Szeptember 7-én több mint 800 elektromos meghajtású jármű köröz majd a Ringen.

Több mint 800 e-autót, e-buszt, e-teherautót, e-biciklit, e-rollert és e-mopedet várnak szeptember 7-én délután a bécsi Ringre, ahol a világ leghosszabb, elektromos meghajtású járművekből álló konvojával szeretnének bevonulni a Guinness Rekordok Könyvébe.

A rekordkísérletben bárki részt vehet, aki előzetesen regisztrálta elektromos járművét – a bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien például e-autóbusszal és a még tesztelés alatt álló önvezető e-buszával is képviselteti majd magát.

A rekordkísérletre az E-Mobilitási Parádé keretén belül, délután 15 és 17 óra között kerül sor. A rendezvény célja, hogy felhívják a figyelmet a klímabarát mobilitásra.

A bécsi köztisztaságiak teljesen elektromos kukásautója

Fotó: PID / Christian Fürthner

Bemelegítésként reggel 10 órától a Gänsbachergasse 1-ben óriási e-mobilitási piactér várja az érdeklődőket járműbemutatókkal, tesztvezetéssel, előadásokkal és hasznos tanácsokkal, tippekkel.

Ezt követi az elektromos járművek felvonulása „Rock den Ring" mottóval a Ringen – ami egyben a rekordkísérlet is –, majd 17 órától a Heldenplatzon sorakoznak fel a járművek, ahol színes program várja a résztvevőket.