Elengedni a stresszt és megtartani a karácsonyt

Forrás: turizmus.com

 2017. november 29. 11:04

Új utazási rend van kialakulóban: elkerülni a karácsonyi stresszt és külföldön tölteni az ünnepeket. A megkérdezett svédek 76 százaléka szerint sokkal pihentetőbb és nem is kerül nagyon többe, ha kiruccanunk ilyenkor.

Főleg azok a családok éreznek így, akik már most érzik a feszültséget, és ahol az ajándékbeszerzés, a főzés-sütés és fadíszítés számos konfliktus forrása, hiszen mindenki a legjobbat akarja nyújtani, ugyanakkor már 24. estére fáradt lesz és ideges – állítja egy online felmérésre hivatkozva az alltomresor.se.

A trend tehát: elengedni a stresszt és megtartani a karácsonyt egy fürdőhelyen, wellness-szállóban vagy egy kastélyban. Az egyedül élők eddig is elutaztak inkább, hogy társaságban töltsék az ünnepet, ezentúl pedig még inkább így lesz, hiszen most már népes családok is csatlakoznak hozzájuk.

A svédek úgy döntöttek, inkább elengedik a stresszt, hogy megtartsák a karácsonyt

 

Mind több család dönt úgy, hogy inkább egymásra figyel, és nem a főzésre és az ajándékozásra. Maga az utazás pedig lehet közös ajándék – mondja Rebecca Pettersson, az eBeach.se marketingmenedzsere – ez a trend jól jön az utazási irodáknak és a szállodáknak egyaránt.

A decemberi ünnepnapokon tehát nagy tumultus várható a reptereken, de ez csak néhány órás kellemetlenség ahhoz képest, hogy a család ezúttal nem fordít nagy gondot a készülődésre és kipihenten érkeznek haza az ünnepek elmúltával. A környezetváltozás, az idegen tájak megismerése mind segít abban, hogy elkerüljük az ilyenkor szokásos veszekedést és a rengeteg energiával elkészített ételek feltálalását.