Élénkítheti Eger turizmusát az épülő M25-ös út

Forrás: turizmus.com

 2017. november 16. 16:32

Több évtizedes várakozás után Egert 2020-ra összekötik az M3-as autópályával. Az M25-ös főközlekedési út megépítésétől többek közt a város turizmusának további bővülését várják.

A hevesi megyeszékhelyet a sztrádával összekapcsoló, kétszer két sávos M25-ös főközlekedési út kialakításának munkálatai elkezdődtek, az uniós- és hazai források bevonásával történő fejlesztés a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg.

A tervezők, a hatóságok, a kezelők a kivitelezők összehangolt tevékenységének eredményeként jelenleg a kivitelezés első üteménél tartanak. Ennek részeként készült el és adták át Eger déli városrészén azt a körforgalmi csomópontot, amelynek valamennyi ágát megnyitották a járművekkel közlekedők előtt. Ezáltal felgyorsult a forgalom Egerszalók – a gyógyfürdő és a falu – irányába, továbbá Kerecsend felé a 25-ös főközlekedési úton, illetve a városhoz közeli Andornaktályára is.

Elkészült az új körforgalmi csomópont Eger déli részén

Fotó: Mentusz Károly

Eger közvetlen összeköttetése az M3-as autópályával a megyeszékhely történetének legnagyobb infrastrukturális fejlesztése, amely az ütemterv szerint jelenleg tart.

Az átadott körforgalmi csomóponton kívül, még további három hasonló épül. Mindezek érdekessége az lesz, hogy valamennyi közepére művészi alkotásokat – térplasztikákat – helyeznek el. Ennek kapcsán - mint megtudtuk - ötletpályázatot írnak ki, ezzel is szeretnék kifejezni a városnak a szőlőhöz és borhoz fűződő kapcsolatát, valamint kiemelni a fürdőváros jellegét.

A beruházás egyébként két ütemben valósul meg és összesen több mint harminc elemből áll. A fejlesztés második szakaszában, a déli városrésztől, az északi városrészig utakat, járdákat és kerékpárutakat újítanak fel.

Eger összekötése az M3-as sztrádával, a város jövőjét illetően komoly előnyökkel járhat: szakemberek véleménye szerint ezáltal a hevesi megyeszékhely még gyorsabban és biztonságosabban lesz érhető Budapestről, illetve a szomszédos megyékből, mint például Debrecen, Nyíregyháza, vagy Miskolc felől is. Így a hevesi megyeszékhelyen még több hazai- és külföldi turista érkezésére számíthatnak és a tervek szerint még több rendezvényt is tarthatnak majd a következő időszakban. De ez a nagyszabású fejlesztés elősegítheti a város iparának és a kereskedelemének további fejlődését is.