Élénkülő fapadosverseny Budapesten

Forrás: Magyar Idők

 2016. február 27. 13:02

A Ryanair olyan útvonalakon jelent,vagy jelenik meg a közeljövőben, ahol a Wizz Air is szolgáltat, miközben meglévő útvonalain is sűríti járatait. Berlini járatával az esyJetnek kínál alá az ír társaság - írta a Magyar Idők.

A jelek szerint a kontinens legnagyobb fapados légitársasága ismét hangsúlyosabban kíván jelen lenni Közép-Európában. Michael O'Leary, a Ryanair vezetője Bukarestben, a társaság új bázisának megnyitásán jelentette be, hogy idén mintegy 50 gépet vesznek át – ami majdnem annyi, mint a Wizz Air teljes flottája.

 

Az ír fapados első embere a Malév-csőd után is fogadkozott, hogy kiszorítják a Wizz Airt Budapestről, jelenleg azonban csak három gépük állomásozik Ferihegyen, míg a magyar gyökerű társaságnak kilenc gépe van. Hogy eddig miért nem léptek, arra O'Leary azt válaszolta, hogy Olaszországban és Németországban jobb üzleti lehetőséget láttak, és gépek híján nem tudtak a régióban terjeszkedni.

Eközben folytatódik az utasszám növekedése a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren. A Budapest Airport adatai szerint az év első hónapjában közel 702 ezren fordultak meg, míg egy évvel korábban 626 ezer utas vette igénybe a repülőteret. A repülőgépek forgalma is emelkedett, januárban 6639 fel- és leszállást regisztráltak, 3,5 százalékkal többet az előző évinél. Nőtt a légi áruforgalom is, 6816 tonna árut kezeltek az év első hónapjában, 8,8 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában. A Budapest Airport a 2015-ös évet rekord utasforgalommal zárta: 10,3 millióan fordultak meg a repülőtéren, 12,5 százalékkal többen, mint egy évvel korábban. (Magyar Idők)