Élet a világ legnagyobb óceánjárójának fedélzetén

Forrás: turizmus.com

 2018. április 10. 15:10

A napokban adták át a világ legnagyobb óceánjáróját, a Symphony of the Seas-t. A Tengerjáró Utazási Iroda munkatársa, Romhányi Péter élőben jelentkezett be a hajó fedélzetéről.

A Royal Caribbean legújabb és egyben legnagyobb hajója, a Symphony of the Seas a mostani hivatalos átadót követően a Földközi-tenger desztinációit, majd ősztől a Karib-térséget veszi célba.

Az Oasis osztályú 6680 vendég befogadására képes hajónak impozáns méretei vannak: 2759 szoba és lakosztály, 18 emelet, 24 vendéglift, 4 darab, egyenként 7500 lóerős motor. A vendégek kényelméről a 2200 fős nemzetközi legénység gondoskodik.

A hajó leginkább egy úszó városhoz hasonlít, külön kerületekkel, köztük például a Central Parkkal, benne közel 12000 különleges növénnyel, fákkal, sétautakkal és éttermekkel; a Royal Promanade-dal, számos üzlettel és kávézóval; az 50-es évek hangulatát idéző Boardwalkkal, körhintával és hot-dogozóval és a népszerű Sugar Beach-csel.

A hajó igazi újdonsága az Ultimate Family Suite családi lakosztály, amely minden szülő és persze gyerek álma. A hajó fedélzetén található többek között 20 étterem és kétszer ennyi különböző bár és lounge, 23 medence, óriáscsúszdák – köztük a 10 emelt magas Ultimate Abyss csúszda - spa és fitneszközpont, több színházterem – off-Broadway produkkciókkal, lézerharccal, jégpályával - konferenciatermek, hogy csak a legfontosabbakat említsük.

A  Miami székhelyű Royal Caribbean hivatalos magyarországi képviselőjének, Tengerjáró Utazási Irodának a weboldalán - www.rccl.hu - már foglalhatók az utak.



Kapcsolódó cikkek