Életképek Dél-Amerikából

Forrás: turizmus.com

 2018. január 25. 15:55

Az Air France-KLM támogatásával létrejött „Kuba, Kolumbia, Ecuador – Latin Amerika lelke című kiállítás 2018. január 26. és március 8. között látható Budapesten a Hadikban.

Szűcs Péter nemrég tért haza Dél-Amerikából, ahol több mint egy hónapon keresztül fotózta a kolumbiai esőerdőben élő indiánokat és Ecuadorban készített életképeket. „Célom a dél-amerikai túrámmal és a kiállítással az, hogy megtapasztaljak, és meg is  mutassak valamit az itteni emberek bölcsességéből. Szerintem ezek a közösségek, a természettel harmóniában élő emberek tudnak valamit, amit a nyugati civilizációban élők közül sokan már elfelejtettek vagy elveszítettek. Mindhárom országban azt hallottam, hogy a hit, az egymásért érzett felelősség, a közösség ereje és a környezetkímélő, fenntartható fejlődés a jövő és az élhető világ kulcsa.” – mesélte az alkotó a megnyitón.

Szűcs Péter egyik képe a kiállításról

Fotó: turizmus.com

Erős szociális érzéke miatt figyelt fel az Air France-KLM is Szűcs Péterre. Az Air France – KLM hosszú évek óta arra törekszik, hogy csökkentse a tevékenysége okozta környezeti hatásokat és elkötelezett a fenntartható fejlődés iránt. Kiss Ildikó, az Air France-KLM country managere elmondta, hogy a csoport tevékenységének minden területén szem előtt tartja környezettudatos működést, legyen szó akár a repülőgépflotta modernizálásáról vagy járatoptimalizálásról. Emellett támogatja az éghajlati változásokkal kapcsolatos kutatásokat, finanszírozza az erdőirtás ellen küzdő szervezetek tevékenységét, és hozzájárul a bioüzemanyagok fejlesztéséhez.