Elfáradt a Ryanair-vezér

Forrás: AIRportal.hu

 2018. október 18. 14:59

Jövő év áprilisában bázist nyit a berlini Tegel reptéren a Ryanair, átvéve az ott résidőkkel rendelkező Laudamotion szerepét. Michael O’Leary, az ír fapados hírhedt vezére ez alkalomból azt is megemlítette, hogy 2022 körül visszavonulna.

Mint ismert, a Laudamotion az Air Berlin csődje után annak leánycégéből, a Nikiből jött létre, megörökölve leszállási jogokat is, többek közt Tegelen. A Ryanair már az Air Berlin leállása után, a Laudamotion megszerzése előtt is tervezte, hogy belépne Tegelre – adja hírül az Airportal.hu.

A kiszólásairól hírhedt Michael O’Leary üzent a brémai bázis bezárása miatt tiltakozó szakszervezeteknek, szerinte a lépésre az üzemanyagköltség növekedése miatt van szükség: „ti idióták, 85 dollár az olaj ára”. Amennyiben az olajár tovább növekedik, a Ryanair esetleg további bázisokat is bezárhat a vezér szerint.

O’Leary beszélt arról is, hogy néhány év múlva elbúcsúzna a légitársaság irányításától. Szerződése jövő nyárig érvényes, s az igazgatótanács 5 évvel hosszabbítaná meg.

2022 körül visszavonulna az ír fapados hírhedt vezére

Fotó: director.co.uk

O’Leary kiejelentette: azt tervezi, hogy 2021-2022 körül visszavonul. Mint hozzátette, nem kíván újabb öt évet eltölteni a cég élén 2024-ig, amennyiben jövőre meghosszabbítják a szerződését, de nem indokolta meg, hogy miért gondolkodik ezen. A BBC tudósítása szerint egy hónapja már megemlítette, hogy nem akarna ismét öt éves szerződést kötni, mert „Mrs. O’Leary nem örülne neki”.

A cégvezető leginkább a bántó, avagy meghökkentő bejelentéseiről híres, azonban emellett az immár több mint két évtizede tartó tevékenysége révén egy kis regionális társaságból egész Európát behálózó óráscég vált a Ryanairből, jelentős profitot termelve.