A Mikulástroli és a Mikulásbusz is elindult Budapesten

Forrás: turizmus.com

 2020. december 07. 11:49

December 5-én, szombaton útjára indult a fővárosban az ünnepi díszbe öltöztetett Mikulástroli. A jármű fedélzetén a Mikulás és a Krampusz várja az utasokat és a cipősdobozba csomagolt ajándékokat, amelyeket a BKK eljuttat a Baptista Szeretetszolgálat részére.

Az érdeklődők december 19-ig, a 72M, a 75-ös, a 76-os, a 77-es, a 80 és a 83-as trolibusz vonalán utazhatnak a Mikulással, és vihetnek ajándékot a rászorulóknak. Az összegyűjtött ajándékok Magyarország legszegényebb, legtávolabbi részeibe is eljutnak, hogy megörvendeztessék a gyerekeket.

A Mikulás idén nem oszt szaloncukrot a gyerekeknek, és két biztonsági őr vigyáz arra, hogy ne alakuljon ki zsúfoltság körülötte.

A trolibusz nemcsak a rajta ülő Mikulás miatt különleges, egyedi fénydíszítés és belső dekoráció gondoskodik az ünnepi hangulatról. Kihasználva a jármű adta lehetőségeket, a nagyszakállú trolibusza önjáró üzemben számos esetben a belvárosig meghosszabbított útvonalon közlekedik: a 75-ös és a 77-es trolibusz vonalán például a Puskás Ferenc Stadionig, míg a 76-os és a 80-as trolibusz vonalán a Keleti pályaudvar helyett a Blaha Lujza térig meghosszabbított útvonalon jár majd – ezzel biztosítva a lehető legtöbbek számára a Mikulástroli elérését. A Mikulástrolin normál díjszabás szerint lehet utazni.

Az ünnepi trolibusz meghosszabbított útvonalakon közlekedik

Fotó: BKK.hu

A csuklós Mikulástroli mellett idén egy szóló trolibusz is teljes pompában járja a várost már december 5-étől, a Mikulástroli pedig december 20-ától második Fénytroliként  közlekedik tovább a megszokott napi közlekedés részeként, január 6-ig, szerdáig – ezzel biztosítva minden trolibusszal elérhető kerület, térség számára a „Fénytrolis élményt”. A Fénytroli nemcsak az esti időszakban, hanem egész nap elérhető lesz a meghirdetett vonalakon.

A Mikulástroli menetrendje itt található.

Szombaton, immár hatodik alkalommal útjára indult a Mikulásbusz is. A feladatra egy környezetbarát járművet választott a BKV, egy alacsonypadlós Van Hool CNG típusú autóbuszt díszítettek fel.
A Mikulásbusszal december 5-től 23-ig a 105-ös viszonylaton, az Apor Vilmos tér és a Gyöngyösi utca végállomások között találkozhatnak az utasok.

Kapcsolódó cikkek