Elindult a forgalom az új berlini repülőtéren

Forrás: MTI

 2020. október 31. 18:02

Szombaton az eredeti tervekhez képest kilenc év és egy nap késéssel hivatalosan is elindult a forgalom Berlin-Brandenburg új nemzetközi repülőterén.

A Berlin-brandenburgi Willy Brandt nemzetközi repülőtér (BER) elsőként két ünnepi különjáratot fogadott, a Lufthansa LH 2020-as számú járata Münchenből, az easyJet EJU 3110-es járata a rövidesen bezáró berlini Tegel repülőtérről szállított vendégeket a megnyitóra.
A BER az egykori NDK területén végrehajtott eddigi legnagyobb beruházás. Közpénzből finanszírozták, több mint hétmilliárd euróba (2570 milliárd forint) került, és befejezésére ötször kellett új időpontot kitűzni.

A nemzetközi légi közlekedés a koronavírus-világjárvánnyal leginkább sújtott ágazatok közé tartozik, így a BER kihasználtsága az utasforgalom világszerte meredek visszaesése miatt az első időszakban várhatóan legfeljebb 25 százalékos lesz. Ezért a repülőteret üzemeltető vállalat már az induláskor 300 millió euró rendkívüli tőkeinjekcióra szorul a tulajdonosoktól – Berlin és Brandenburg tartományoktól, valamint a szövetségi kormánytól –, hogy elkerülje a csődöt.

A Lufthansa és az easyJet gépe a megnyitón

Fotó: BER/Thomas Trutschel

Az építkezés 2006-ban kezdődött, és az első tervek arról szóltak, hogy 2011. október 30-án indul el a forgalom a három kisebb berlini nemzetközi repülőteret (Tempelhof, Tegel, Schönefeld) kiváltó új légikikötőben. A csúszás sorozatos tervezési és kivitelezési hibák és mulasztások következménye, rendbe kellett hozni a többi között az épületegyüttes tűzvédelmi rendszerét, a falakba beépített csővezetékkel és kábelhálózattal együtt. A feladat összetettségét mutatja, hogy a főépület 220-szor 180 méteres és 32 méter magas – hatszintes és összesen 280 ezer négyzetméter területű –, tervezésében pedig több mint 150 mérnöki iroda működött közre.
A csaknem kétezer futballpályányi területet elfoglaló repülőtér évi 27 millió utas fogadására alkalmas, a koronavírus-járvány előtt készített tervek szerint már működése első évében bekerülhet Európa tíz legforgalmasabb légikikötője közé.
A Berlin központjától néhány kilométerre fekvő Tempelhof repülőteret már 2008-ban bezárták. Az ugyancsak a város belső kerületeinek közelében fekvő Tegel repülőteret a következő napokban fokozatosan leállítják, és november 8-án bezárják. A BER szomszédságában fekvő schönefeldi reptér még néhány évig indít és fogad majd járatokat, de nevet vált, BER Terminal 5. néven működik tovább.

Kapcsolódó cikkek