Elindult a Kartago Tours idei első charterjárata

Forrás: turizmus.com

 2021. június 13. 13:24

A Smartwings légitársaság gépe a népszerű egyiptomi üdülőhelyre, Hurghadára repítette el az utazni vágyókat június 13-án, vasárnap.

Füri Mihálynétól, a Kartago Tours cégvezetőjétől megtudtuk, hamarosan indul a társaság többi üdülőjárata is, melyek mindegyikét a Smartwings légitársaság járataival repülik. Június 18-án, pénteken száll fel az első járat a tunéziai Monastirba, utána indulnak a görögországi charterek.

Görögországba komoly kapacitásokat kötött le a Kartago Tours, Krétára, Rodoszra és Zakynthosra utazhatnak velük az érdeklődők.

Az első idei hurghadai Kartago Tours-charter utasai a repülőtéren

Fotó: Kartago Tours

Ezzel még nincs vége az idei nyári charteres kínálatnak az utazásszervezőnél. Július elsejétől közlekedik a második egyiptomi járatuk, amely két vörös-tengeri üdülőhelyen – Hurghadán és Marsa Alamban – is leszáll.

Július 4-étől a török riviérára is megnyílik az út az antalyai charterjáratuk révén. A tervek szerint július 6-án száll fel a Djerbára és Monastirba közlekedő második tunéziai üdülőjáratuk, ezzel válik teljessé a Kartago Tours idei nyári charteres kínálata.

Az utazni vágyóknak érdemes tudniuk, hogy a charteres úti célok közül Törökországba a legegyszerűbb a beutazás; elég hozzá a védettségi igazolvány, ugyanakkor a többi desztináció is igyekszik megkönnyíteni a turisták belépését. Görögország és Tunézia megköveteli mindkét oltás felvételét, ezen felül angol nyelvű igazolást kér az oltásról.

Tunézia elfogadja a korábban fertőzöttektől a pozitív PCR-tesztről szóló igazolást is, amennyiben azt az indulás előtt legalább hat héttel készült. Korábban ezekre a személyekre karanténkötelezettség vonatkozott Tunéziában, de ezt nemrégiben eltörölték a csomagtúrán résztvevő charterutasok számára.

A Kartago Tours üdülőjáratait a Smartwings légitársaság közlekedteti

Fotó: Karthago Tours

„Friss negatív PCR-teszt birtokában bármelyik charteres úti célba be lehet lépni, és a ma már akár 13 ezer forintért elérhető teszt nem jelenthet komoly akadályt a legtöbb utazó számára" – hangsúlyozta Füri Mihályné.

Hozzátette, hogy minden úti célra visszatért a kereslet, mivel minden utasnak más a fontossági sorrend. „Aki a legkönnyebb megoldást keresi, az török üdülőhelyre megy, aki viszont a Vörös-tengerre vágyik, az megcsináltatja a PCR-tesztet. Az a lényeg, hogy végre biztonságosan lehet utazni: van mivel, van hova, és a feltételek is tiszták" – hangsúlyozta az cégvezető.

Végezetül Füri Mihályné emlékeztetett: a Kartago Tours a német REWE-konszern része, amely árbevételének csupán 10%-át adja a turizmus, és így a koronavírus-járvány ideje alatt is biztonsággal üzemelt Európában.

A Kartago Tours – amely nemrégiben új irodát nyitott a Westend City Centerben – hét saját irodájában, valamint viszonteladó partnereinél országszerte várja az utazni vágyókat.