Elindult a kirándulóhajó járat a Dunakanyarban

Forrás: turizmus.com

 2017. május 04. 16:00

Az idei szezonban már április 29-től szeptember 30-ig közlekedik a Szentendrei Duna-ágban a Budapest – Visegrád – Esztergom kirándulóhajó járat.

Ez nagy előrelépés ahhoz képest, hogy 2010 és 2013 között Szentendre és Visegrád között egyáltalán nem volt menetrend szerinti hajóforgalom, s 2014-től 2016-ig is csak kizárólag a júliusi és az augusztusi főszezonban, hétvégén közlekedett hajójárat a Szentendrei-Dunán, de csak (Budapest –) Szentendre – Visegrád között, az esztergomi hajójáratok a Váci Duna-ágban közlekedtek.

Fotó: Berki Zoltán

Berki Zoltán térképész, természetjáró szerint kiváló kirándulóprogram, ha pl. a Szentendre (i. 9:10) – Dömörkapu buszjáratot igénybe véve teljesítjük a Bükkös-patak – Sikáros – Király-völgy – Szőke-forrás-völgy – Dömös útvonalat és Dömös műemlék hajóállomásáról hajóval (i. 17:00) térünk vissza Szentendrére, vagy a Szentendre (i. 9:05, 10:05) – Pilisszentlászló busszal indulva a Spartacus ösvényen (zöld sáv jelzés) vagy az Apátkúti-völgyön (piros sáv jelzés) át túrázunk Visegrádra, s onnan térünk vissza hajóval (i. 17:30) Szentendrére.

Hétvégenként már közeledik a Szentendre – Visegrád – Fellegvár – Nagy-Villám – Kis-Villám buszjárat, így a hajókirándulást rövidebb sétákkal, Visegrád környéki időtöltéssel is lehet ötvözni.