Elindult a Szöul–Budapest cargo járat

Forrás: turizmus.com

 2020. február 23. 10:44

Közvetlen légi teheráruszállító járatot indított Szöul és Budapest között a világ egyik legnagyobb cargo légitársasága, a Korean Air.

A járat február 21-től heti két alkalommal közlekedik a Szöul-Budapest-Frankfurt-Szöul útvonalon. A Korean Air május 23-án induló utasszállító járata a nyári menetrendben heti három alkalommal közlekedik Budapest és Szöul között – tudósított honlapján a Budapest Airport.

„Magyarország és Dél-Korea 2019-ben ünnepelte a diplomáciai kapcsolatfelvétel 30. évfordulóját, és Dél-Korea lett a legnagyobb Magyarországon befektető ország. 2,5 milliárd euró értékben valósultak meg projektek; ez a teljes befektetési állomány közel fele. A kereskedelem harmadával nőtt az egy évvel korábbihoz képest” – mondta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettese az ünnepélyes járatnyitón.

Az első cargo járat indítása

Fotó: Budapest Airport

„Igazi mérföldkő a Budapest Airport történetében, hogy Budapest felkerült a Korean Air utas- és légi áruszállító járatainak térképére. Különösen büszkék vagyunk arra, hogy alig másfél hónappal a megnyitás után egy új légitársasági ügyfelet köszönthetünk Kelet-Közép Európa cargo kapujában, a BUD Cargo Cityben. A közvetlen légi összeköttetés nemcsak a magyar és nemzetközi vállalatok számára jelent óriási előnyt, hanem egyben lehetőség arra is, hogy Magyarország és a magyar főváros repülőtere a régió első számú légiáru-kezelő központja legyen” – tette hozzá Rolf Schnitzler, a Budapest Airport vezérigazgatója.

„Az Incheon Repülőtér az egyik legnagyobb kelet-ázsiai légiáruelosztó központ, így mostantól Budapest pozíciója még előnyösebbé válhat a közép-európai piacon” – mondta Jeong Soo Park, a Korean Air európai ügyvezető alelnöke.

A Budapest Airport 2020 januárjában adta át a forgalomnak BUD Cargo City névre keresztelt légiárukezelő központját, ami éves szinten 250 ezer tonnára emeli a repülőtér teljes légiárukezelő kapacitását.