Elindult a világ legrövidebb nemzetközi repülőjárata

Forrás: Origo

 2016. szeptember 24. 14:45

A People's Viennaline elindította járatát a svájci St. Gallenből a németországi Friedrichshafenbe. A 21 kilométeres távolságot nyolc perc alatt teszi meg a repülő, ami a légitársaság szerint a világ legrövidebb nemzetközi kereskedelmi légi járata – írta az origo.hu.

A Daily Mailre hivatkozva azt írják, a jegy ára 40 euró, azaz 12 400 forint. A két várost a Boden-tó választja el egymástól, ezért 77 kilométert kell autózni az egyikből a másikba. Az autózás több mint egy óráig tart, és a kompút is több mint egy óra. Az új útvonalon egy 50 üléses Embraer 145 típusú gép repül, tízszer egy héten. A vezérigazgató várakozásai szerint az utasok Friedrichshafenben átszállhatnak a People's Viennaline Kölnbe tartó járatára is – írják.

 

Korábban a Bécs és Pozsony közötti útvonalon akarta elindítani a világ legrövidebb nemzetközi légijáratát a FlyNiki, hasonló üzleti megfontolásokból. A 10 perces járatot 2015 októberétől tervezték üzemeltetni, azóta azonban nem hallani a tervről.

Ha nem csak a nemzetközi járatokat nézzük, a világrekordot továbbra is a Loganair tartja, amelynek gépe a menetrend szerint két perc alatt teszi meg a távot Észak-Skócia két szigete, Westray és Papa Westray között. Jó időben azonban ehhez csak 47 másodpercre van szükség – emlékeztet az origo.hu