Elindult a Wizz Air baden-badeni és nizzai járata

Forrás: MTI

 2016. március 12. 12:39

Elindította Budapestről első baden-badeni és nizzai járatát a Wizz Air, mindkét városba hetente kétszer, hétfőn és pénteken közlekednek a diszkont-légitársaság gépei.

A járatok megnyitásáról tartott sajtótájékoztatón Eric Fournier francia nagykövet elmondta: nem tekintik konkurenciának az Air France és a Wizz Air járatait Franciaországba, mert a két cég jól kiegészíti egymást, és így tovább tud növekedni a be- illetve kiutazók száma. A labdarúgó-Európa-bajnokság miatt további bővülésre számítanak, mivel Magyarország is részt vesz a sporteseményen, és a magyar csapat Dél-Franciaországban fog edzeni.

Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője azt hangsúlyozta: régóta szorgalmazták egy dél-francia úti cél megnyitását, mert erős a forgalom a két régió között. Mint mondta, éves szinten 15-16 ezer utas volt közvetlen járat nélkül, a francia beutazó turizmus is nagy mértékben, 10 százalékkal 163 ezerre növekedett.

Legutóbb Nizzába Budapestről 2006-ban és 2007-ben lehetett közvetlenül eljutni, az azóta már becsődölt Sky Europe diszkont légitársasággal.