Elindult a Wizz Air Budapest-Bukarest járata

Forrás: turizmus.com

 2016. szeptember 22. 10:21

A Wizz Air elindította Budapest és Bukarest közötti járatát. Az első gép 151 utassal a fedélzetén Budapestről indult Bukarestbe, míg visszafelé csaknem teljes telítettséggel, 176 utassal tért vissza. Az új járat hetente háromszor repül szerdán, pénteken és vasárnap.

Bukarest egyre népszerűbb a turisták és az üzleti utazók körében egyaránt. A város gyors fejlődése Közép- és Kelet-Európa egyik fő pénzügyi központjává emelte, a számos kulturális esemény pedig minden igényt kielégít.

 

Magyarország hazai légitársaságaként a Wizz Air folyamatosan bővíti Magyarországról elérhető hálózatát. A légitársaság jelenleg két magyar bázist üzemeltet Budapesten és Debrecenben összesen 11 repülőgéppel, és nemrég jelentette be egy újabb gép érkezését 2017 áprilisában.

A Wizz Air több mint 1000 munkatársat alkalmaz repülő és fedélzeti személyzetként, az irodákban és támogató funkciókban. 2015-ben a Wizz Air 2,9 millió utast szállított alacsony viteldíjas budapesti járatain, közvetve további 2000 munkahelyet támogatva.

Idén 27%-kal növelte ülőhelykapacitását a légitársaság 2015-höz képest, ami több mint 4 millió ülőhelyet jelent a budapesti járatokon. A Wizz Air három további útvonalat indít 2016-ban és 4 másikat 2017-ben, olyan vonzó célállomásokkal, mint Fuerteventura, Szófia, Lanzarote, Faro, Hannover, Bergen és Lamezia Terme