Elindult a Wizz Air Várnába

Forrás: turizmus.com

 2016. augusztus 03. 13:40

A Wizz Air augusztus 3-án elindította legújabb járatát Budapestről Várnába, a bolgár tengerpart népszerű nyaralócélpontjába. A járatok szeptember 18-ig, hetente kétszer, szerdán és vasárnap közlekednek.

Várna a Fekete-tenger bolgár partszakaszának legnagyobb városa, egyben legérdekesebb, kozmopolita tengerparti üdülőhelye. Varázslatos hangulatát annak köszönheti, hogy egyszerre fontos turistacélpont, üzleti és egyetemi központ, tengeri kikötő, valamint a bolgár haditengerészet és a tengeri kereskedelem székhelye. Hosszú strandjával gazdag választékot kínál a tenger szerelmeseinek és a városnéző turistáknak egyaránt, akik pihenhetnek a parton, bebarangolhatják a hatalmas és gyönyörű tengerparti parkot, valamint felkereshetik a bolgár kultúrába bepillantást engedő történelmi helyeket és neves régészeti múzeumokat. Várna központjában található Bulgária legnagyobb római fürdőkomplexuma, emellett a város híres a világ legrégebbi, Kr.e. 4200-4600-ból származó arany ékszereiről, amelyeket a várnai Nekropoliszban fedeztek fel.

 

A Wizz Air három útvonalon köti össze Magyarországot Bulgáriával: a Budapest-Burgasz, Budapest-Várna és a november elsején induló Budapest-Szófia járatokkal. A WIZZ magyarországi repülőtereiről, Budapestről és Debrecenből összesen 56 útvonalat kínál 22 országba.