Elindult az easyJet amszterdami járata

Forrás: MTI

 2017. február 06. 13:38

Február 6-tól immár az easyJettel is elérhető Budapestről Amszterdam; az új járatnak köszönhetően az útvonalon az utasforgalom évi 20-30 ezerrel is bővülhet.

Az angol diszkont légitársaságnak Amszterdam a nyolcadik Budapestről elérhető úti célja. Az Airbus A320-as gépekkel hetente háromszor, hétfőn, szerdán és pénteken teljesítik a járatokat, amelyek Schipolra érkeznek.

Kam Jandu, a Budapest Airport járatfejlesztési igazgatója a járat fogadásán az MTI-nek elmondta, az elmúlt években 130 ezren utaztak Magyarország és Hollandia között, de az easyJet amszterdami járata évente akár 20-30 ezerrel is növelheti az utasszámot. A KLM az átszálló utasokra is épít, az easyJet viszont az árérzékenyebb piacon lesz jelen, ezzel új piacot nyit meg, így nem a részesedés lesz kisebb, hanem a piac nagyobb. Szerinte éves szinten 10-14 százalékos fejlődés fenntartható és 200 ezer utas már "megfelelő" szint lehet a két ország között.

Amszterdam

Fotó: Wikimedia

William Vet, az easyJet kereskedelmi menedzsere azt mondta, az első járatokon is már 75 százalék volt a járatok töltöttsége, pedig három héttel ezelőtt még alig 75 utas foglalta le helyét. Úgy vélte, a Budapest és Amszterdam közötti útvonal nincs teljesen kiszolgálva, ezért sikeres lehet a járat az üzleti utasok körében is.

Az easyJet a budapesti járatokon az elmúlt évben 13 százalékkal több utast szállított, mint egy évvel korábban, a járatok kihasználtsága 90 százalék fölött volt.

Magyarország és Hollandia között az easyJet mellett három légitársaság közlekedtet járatokat: a KLM Schipolra, az Air France-KLM diszkont leányvállalata, a Transavia Rotterdamba, a Wizz Air pedig Eindhovenbe közlekedik.